Coffee brands: Γεύση και ευκολία, αλλά με αδιαπραγμάτευτη ποιότητα

Η βιωσιμότητα, τα μονοποικιλιακά προϊόντα, ο cold brew καφές και η ολοένα και πιο επαγγελματική παρασκευή καφέ στο σπίτι είναι οι τάσεις που αναμένεται να επηρεάσουν περισσότερο την κατηγορία των coffee brands το 2024. Η έννοια της βιωσιμότητας φαίνεται να έχει εισέλθει δυναμικά στην κατηγορία, ακολουθώντας την ευρύτερη τάση του sustainable living στην οποία στρέφονται πολλοί καταναλωτές, ενώ ανάπτυξη γνωρίζουν και οι συνδρομητικές

υπηρεσίες στον χώρο, οι οποίες διασφαλίζουν ότι θα λάβεις εγκαίρως τον αγαπημένο σου καφέ απευθείας στην πόρτα σου. Παράλληλα, αυξανόμενη δημοφιλία καταγράφουν οι smart μηχανές καφέ, με την τεχνολογία να επιτρέπει voice-activated εντολές, χειρισμό μέσω mobile εφαρμογών, δυνατότητα προγραμματισμού και πολλές ακόμη δυνατότητες.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τη δυναμική της κατανάλωσης καφέ στο σπίτι, τα έσοδα της αντίστοιχης αγοράς εκτιμώνται στα 94,7 δισ. δολάρια το 2024, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 4,37% έως το 2028, σύμφωνα με τη Statista.

Fun fact: Στις ΗΠΑ, σε ημερήσια βάση καταναλώνεται περισσότερος καφές παρά νερό, σύμφωνα με στοιχεία της National Coffee Association!

Βασικό insight από την προηγούμενη χρονιά, λόγω της αύξησης του κόστους διαβίωσης, είναι ότι ο καταναλωτής έχει γίνει πλέον πολύ πιο επιλεκτικός αλλά και πιο price sensitive, αναφέρει ο Απόστολος Μπαλατσός, Marketing Manager της εταιρείας Cafetex: «Πλέον σε όλες τις κατηγορίες καφέ, η ένταση των προωθητικών ενεργειών του ανταγωνισμού έχει αυξηθεί, ακόμα και σε κατηγορίες με παραδοσιακά πιο premium positioning, όπως για παράδειγμα ο αρωματικός καφές φίλτρου και οι κάψουλες espresso, τάση η οποία φαίνεται ότι θα συνεχίσει να κλιμακώνεται. Επιπλέον, στο πλαίσιο της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, αναμένουμε σημαντική αύξηση και στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, ως τάση για το επόμενο χρονικό διάστημα».

Στην αναζήτηση νέων γευστικών εμπειριών στρέφονται οι καταναλωτές τα τελευταία χρόνια τονίζει η Λήδα Αργυροπούλου, Marketing Director της Kafea Terra Food & Drinks AEBE: «Οι προτιμήσεις στον καφέ διαμορφώνονται από μία εξελισσόμενη γενιά, που αναζητά νέες ποικιλίες ροφημάτων και εξερευνά διαφορετικές μεθόδους παρασκευής. Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχίσει να διαμορφώνει την αγορά εν γένει, με περισσότερη καινοτομία και ποικιλία στα προϊόντα της κατηγορίας μας. Στην Kafea Terra, ανταποκρινόμαστε σε αυτή τη ζήτηση με την ανάπτυξη του προϊoντικού χαρτοφυλακίου μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι νέοι κωδικοί αρωματικού καφέ φίλτρου Dimello, που ολοκληρώνουν την ήδη υπάρχουσα σειρά, ο espresso Dimello σε κάψουλες αλουμινίου, που κάνει ευκολότερη την απόλαυση του καφέ στο σπίτι, αλλά και καινοτόμα προϊόντα όπως ο πρώτος καφές αναγεννητικής γεωργίας για τoν Ιlly και ο Ιlly cold brew, ένας καφές 12ωρης κρύας εκχύλισης έτοιμος προς κατανάλωση. Επιπλέον, αφουγκραζόμενοι τόσο τις ανάγκες των πελατών μας, όσο και την αυξανόμενη τάση προς τη vegan διατροφή, διαθέτουμε εδώ και δύο χρόνια στο κανάλι HoReCa τη σειρά plant based ροφημάτων Instead of Milk».

Στο κομμάτι των μηχανών παρασκευής καφέ, η Ελένη Μιχοπούλου, Managing Director, Nespresso Professional | Synergy SA, αναφέρει ότι τη χρονιά που πέρασε, παρατηρήθηκε έντονα η ανάγκη της αγοράς για αυτοματοποιημένες λύσεις καφέ, ειδικά στα ξενοδοχεία: «Η προσφορά υψηλής ποιότητας ροφημάτων καφέ και η ευρεία γκάμα επιλογών στις ποικιλίες καφέ είναι επιτακτική ανάγκη. Η μεγάλη ζήτηση που σημειώθηκε, έχει ως αποτέλεσμα το επόμενο διάστημα οι αυτοματοποιημένες μηχανές να αποκτούν ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά του καφέ».

Καινοτομία στα λανσαρίσματα
Τα κυριότερα λανσαρίσματα προϊόντων της Cafetex για την τρέχουσα σεζόν, αφορούν την είσοδό της σε νέες προϊοντικές κατηγορίες, όπως μας ενημερώνει ο Απόστολος Μπαλατσός: «Αφενός, με συνέπεια στις αξίες που διαφοροποιούν τη μάρκα Coffeeway, δηλαδή την καινοτομία, την κορυφαία ποιότητα και την εκλεπτυσμένη εικόνα, λανσάραμε στις αρχές Δεκεμβρίου 2023, τρεις κωδικούς αρωματικού στιγμιαίου καφέ Coffeeway. Για την υποστήριξη του λανσαρίσματος τρέχει ήδη καμπάνια στα social media, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί in-store promotions και περαιτέρω digital activations. Αφετέρου, αξιοποιώντας την παράδοση της μάρκας Brazita, αποφασίσαμε να μπούμε στις δύο μεγαλύτερες κατηγορίες καφέ του retail, λανσάροντας ελληνικό και στιγμιαίο καφέ, αντίστοιχα».

Τον επαναπροσδιορισμό της εμπειρίας του espresso Dimello επιχείρησε η Kafea Terra, προχωρώντας στον επανασχεδιασμό της εξωτερικής συσκευασίας στις κάψουλες αλουμίνιου του coffee brand. Στις νέες κάψουλες πρωταγωνιστεί το μαύρο χρώμα, ενώ η μεταλιζέ σχεδίαση στη βάση της κάθε συσκευασίας υποδηλώνει τον διαφορετικό τύπο χαρμανιού και τη γευστική ένταση. Όπως σημειώνει η Λήδα Αργυροπούλου, «με σημαντικές επενδύσεις στην αύξηση αναγνωρισιμότητας και μεριδίου στις συμβατές κάψουλες Dimello, ο στόχος ανάπτυξης στην 5ετία είναι 8%. Επίσης, ο Dimello παρουσίασε μια νέα σειρά αρωματικού καφέ φίλτρου, χαρίζοντας μια πινελιά πολυτέλειας στις καθημερινές μας στιγμές. Κάτω από την επικοινωνιακή ομπρέλα της καμπάνιας “In the Name of Coffee”, αλλά και με την αξιοποίηση γνωστών influencers, δημιουργήθηκε buzz και ενθουσιασμός γύρω από τα προϊόντα μας. Αντιστοίχως, με το brand Ιlly παρουσιάσαμε την καμπάνια “Quality Loves Details” παράλληλα με το λανσάρισμα νέων προϊόντων, όπως ο espresso Brazil Cerrado Mineiro, o πρώτος καφές αναγεννητικής γεωργίας, που πιστοποιήθηκε από το Regenagri και ο Ιlly cold brew, ένας απολαυστικός κρύος καφές, που ξεχωρίζει».

Η Nespresso σε συνεργασία με το γαλλικό brand ειδών après-ski, Fusalp, λάνσαρε πριν τα Χριστούγεννα του 2023 εορταστική συλλογή, εμπνευσμένη από τις χιονισμένες κορυφές των Άλπεων. Επιπλέον, η Nespresso Professional, με στόχο «να φέρει τα Χριστούγεννα στο φλιτζάνι μας», παρουσίασε τη νεότερη προσθήκη στη σειρά Creations, τον Caffe Nocciola, με γεύση καβουρδισμένου φουντουκιού, μείγμα Arabica από τη Νότια Αμερική, καραμελωμένη νότα ξηρών καρπών και νότες δημητριακών. Παράλληλα, όπως μας ενημερώνει η Ελένη Μιχοπούλου, η εταιρεία παρουσίασε και τους οργανικούς καφέδες Brazil Organic, έναν οργανικό καφέ Arabica, με βελούδινη υφή και ήπια & γλυκιά γεύση που ενισχύεται από ελαφριές νότες καλοψημένων δημητριακών, και Congo Organic, έναν απαλό οργανικό καφέ με ήπια φρουτώδη γεύση και γλυκά αρώματα δημητριακών και ξηρών καρπών. Σε επίπεδο Exclusive Selections, η Nespresso κυκλοφόρησε τον Nepal Lamjung, έναν έντονο καφέ με νότες φρυγανισμένου ψωμιού και απαλή βελούδινη υφή, και τον Galapagos, έναν καφέ espresso με γλυκές νότες από δημητριακά και μπισκότο, απαλό με γεμάτο σώμα και πικρές νότες κακάο.

Σε επικοινωνιακό επίπεδο, η στρατηγική της Nespresso περιλάμβανε, σύμφωνα με την Ελένη Μιχοπούλου, «συμμετοχή σε επαγγελματικές (κλαδικές) εκθέσεις, γαστρονομικές εκδηλώσεις, business events, online & offline promotions μέσω publishers, καμπάνιες με ραδιοφωνικές αναφορές των μηχανών για τα γραφεία, δημιουργία περιεχομένου online & offline μέσω influencers που μιλούν για τα προϊόντα μας και τις μηχανές μας, οnline διαφημίσεις μέσω Google, Meta & LinkedIn, συνεχή προβολή των προϊόντων και των δράσεων της εταιρείας μέσα από τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης».

Με «άρωμα» εταιρικής υπευθυνότητας
Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Caffè Vergnano παρουσίασε στη χώρα το πρόγραμμα Women in Coffee (WIC), εγκαινιάζοντας παράλληλα τη συνεργασία του με το Fairytale Athens. To Women in Coffee αποτελεί ένα έργο κοινωνικής ευθύνης, το οποίο εμπνεύστηκε και υλοποιεί η Carolina Vergnano, Διευθύνουσα Σύμβουλος του coffee brand και απόγονος των ιδρυτών της εταιρείας. Σκοπός του προγράμματος είναι να φέρει στο προσκήνιο την αλληλοϋποστήριξη των γυναικών και να διαδώσει το μήνυμα της ισότητας και της συμπερίληψης μέσα από κάθε φλυτζάνι καφέ, ισχυροποιώντας έτσι τη θέση των γυναικών στην κοινωνία παγκοσμίως. Μέσα από αυτή τη συνεργασία του ιταλικού καφέ Caffè Vergnano με το Fairytale, ενισχύεται το έργο του Women in Coffee για την υποστήριξη μικρών κοινοτήτων από γυναίκες παραγωγούς καφέ, σε συνεργασία με τον Διεθνή Συνασπισμό Γυναικών του Καφέ (International Women Coffee Alliance).

Την Ημέρα της Γυναίκας επέλεξε και η Lavazza για να υπενθυμίσει τον θεμελιώδη ρόλο της γυναίκας στον κόσμο του καφέ, και όχι μόνο, αναδεικνύοντας ορισμένα προγράμματα που έχει αναπτύξει το Ίδρυμα Lavazza. Ενδεικτικά, στις 11 Μαρτίου, η Lavazza εγκαινίασε την έκθεση του Ημερολογίου Lavazza 2024 «More than Us», στην είσοδο του ΟΗΕ. Η έκθεση αποσκοπεί να μεταφέρει τους θεατές σε ένα οπτικό ταξίδι που τιμά την Αφρική, τους ανθρώπους της και τα τοπία της, και να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ενδυνάμωση των γυναικών. Επιπλέον, η Lavazza διοργάνωσε διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Αυτό δεν είναι (μόνο) γυναικεία δουλειά: πώς οι γυναίκες διαμορφώνουν τη βιομηχανία του καφέ».

Ο καφές Nescafe έγινε η πρώτη, όπως επισημαίνει, μάρκα καφέ στην ελληνική αγορά που εξέλιξε τις συσκευασίες της, προσθέτοντας σε αυτές τη Γραφή Braille, το παγκόσμιο σύστημα ανάγνωσης και γραφής για τα άτομα με αναπηρία όρασης. Συγκεκριμένα, ο Nescafe καθιστά τις συσκευασίες του πιο φιλικές σε αυτή την ομάδα ατόμων, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να μπορούν να αναγνωρίσουν εύκολα τη συσκευασία δια της αφής. Η Γραφή Braille εφαρμόζεται στα καπάκια όλων των συσκευασιών Nescafe Classic από 95 γρ. και άνω. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του καφέ Nescafe στη χώρα μας, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος.

Τους στόχους της για τη βιωσιμότητα παρουσίασε η Nespresso στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο στο Ελληνικό. Εκεί, ο CEO της Nespresso Hellas, Αντώνης Αυγερόπουλος, περιέγραψε, μεταξύ άλλων, το πώς η εταιρεία θα επιτύχει το net zero έως το 2035 σε παγκόσμιο επίπεδο και τις συνολικές δράσεις κυκλικής οικονομίας της στην Ελλάδα. Επίσης, σημειώθηκε ότι, την τελευταία δεκαετία, η Nespresso έχει δημιουργήσει το δικό της σύστημα ανακύκλωσης καψουλών αλουμινίου στην Ελλάδα, όπου καφές και αλουμίνιο διαχωρίζονται με τον πρώτο να γίνεται βελτιωτικό εδάφους και το δεύτερο να ανακυκλώνεται για δημιουργία νέων αντικειμένων, φτάνοντας, το 2023, να αυξήσει το ποσοστό ανακύκλωσης σε 32%, μέσω της επικοινωνιακής της στρατηγικής και υπηρεσιών όπως το recycling from home. Επιπλέον, τον Οκτώβριο του 2023, εγκαινίασε το πρόγραμμα «A zero waste journey» με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στην Ελλάδα.

Εκπαίδευση και στήριξη των baristas
Οι εταιρείες του κλάδου δραστηριοποιούνται δυναμικά και στο κομμάτι της εκπαίδευσης και στήριξης επαγγελματιών του χώρου, με διοργανώσεις όπως ενημερωτικά workshops, εκπαιδευτικά masterclasses και διαγωνισμούς.

Ενδεικτικά, η Nestlé Professional διοργάνωσε το «Thessaloniki Coffee Week» από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2023 στο εκπαιδευτικό κέντρο της στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, με σεμινάρια, workshops και ομιλίες. Στο πλαίσιο του Thessaloniki Coffee Week, διοργανώθηκε και το 1ο Prime Barista Challenge, που προσκάλεσε τους λάτρεις του καφέ να πειραματιστούν, να μάθουν και να διαγωνιστούν με το σύστημα καβουρδίσματος Roastelier by Buondi Craft.

Το HoReCa Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον, το δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενίσχυσης απασχολησιμότητας, ανακοίνωσε κύκλο εκπαιδεύσεων για baristas και bartenders, μέσω masterclasses από επαγγελματίες του HoReCa σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα. Επιπρόσθετα, στον τελευταίο κύκλο δωρεάν εκπαιδεύσεων οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση σε επιπλέον ευκαιρίες εξέλιξης, διεκδικώντας υποτροφίες στον καφέ και τα spirits.

Από την πλευρά της, η Lavazza φιλοξένησε στην Αθήνα τους Εθνικούς Τελικούς του 2ο Barista Challenge της Lavazza, ενός διαγωνισμού ο οποίος τιμά το ταλέντο της ελληνικής κοινότητας των barista, τον ενισχύει και τον προβάλλει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η στρατηγική της επομένης ημέρας
Ποια είναι, όμως, τα επόμενα βήματα των brands του χώρου για το επόμενο διάστημα;

«Παρουσιάζουμε την ανάπτυξη της τεχνολογίας των μηχανών μας και τις 21 διαφορετικές ποικιλίες καφέ που προσφέρουμε», αναφέρει η Ελένη Μιχοπούλου: «Η ενδυναμωμένη μηχανή Aguila ενδείκνυται για την παραγωγή πολλών διαφορετικών συνταγών καφέ μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού σε χώρους μεγάλης επισκεψιμότητας. Η αναβαθμισμένη μηχανή καφέ Momento Coffee & Milk έχει τη δυνατότητα παρασκευής ζεστού και κρύου αφρογάλατος ενώ παράλληλα ξεχωρίζει για το design της μέσω της οθόνη αφής όπου παρουσιάζεται το γευστικό προφίλ του ροφήματος που θα απολαύσει ο χρήστης. Το επόμενο διάστημα στοχεύουμε στην ανάπτυξη πελατών από το χώρο φιλοξενίας, στη δημιουργία κέντρων after sales service σε όλη την Ελλάδα και στηω ενσωμάτωση περισσότερων πελατών με συμμετοχή στο πρόγραμμα ανακύκλωσης».

Η στρατηγική της Kafea Terra θα περιστραφεί γύρω από βασικούς άξονες όπως οι επενδύσεις, η ικανοποίηση πελατών, η βιωσιμότητα και η εξωστρέφεια, μας ενημερώνει η Λήδα Αργυροπούλου και συνεχίζει: «Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην καινοτομία προϊόντων και στη διαφοροποίηση των εμπορικών σημάτων, ενώ παράλληλα θα υποστηρίξουμε τη δέσμευσή μας για βιωσιμότητα μέσω πρωτοβουλιών όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι πρακτικές κυκλικής οικονομίας και η προσφορά στους ανθρώπους μας και στην ευρύτερη κοινωνία. Επιπλέον, σκοπεύουμε να ενδυναμώσουμε την παρουσία μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε εκθέσεις και γεγονότα για τον καφέ με σκοπό να ενισχύσουμε περαιτέρω την εμβέλεια και τη δέσμευση των brands μας».

Άξονας της στρατηγικής της Cafetex είναι η διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό, μέσω της ανάδειξης της καινοτομίας της μάρκας Coffeeway και ειδικότερα της προβολής του added value που η καινοτομία αυτή έχει να προσφέρει, στον καταναλωτή του καφέ, τονίζει ο Απόστολος Μπαλατσός: «Ως εκ τούτου, επενδύουμε σημαντικά σε τηλεοπτική και digital επικοινωνία, προκειμένου αφενός να προβάλουμε στους καταναλωτές το δημιουργικό DNA της μάρκας Coffeeway, αφετέρου να τους εκπαιδεύσουμε πάνω στους νέους τρόπους με τους οποίους μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερο τον αγαπημένο τους καφέ, χρησιμοποιώντας τα καινοτόμα προϊόντα, που πρώτοι φέραμε στα supermarkets στην Ελλάδα».

Απόστολος Μπαλατσός, Marketing Manager, Cafetex

«Ο σημερινός καταναλωτής αναζητά πρακτικότητα και ποιότητα»
«Ο σημερινός καταναλωτής, όντας πλέον πιο ενημερωμένος, πιο απαιτητικός αλλά και με λιγότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή του, αναζητά καινοτόμες λύσεις που αφενός του προσφέρουν πρακτικότητα, αφετέρου του εξασφαλίζουν ένα ποιοτικό αποτέλεσμα, ώστε να μπορεί να απολαμβάνει το αγαπημένο του ρόφημα καφέ, εύκολα και σε οποιαδήποτε περίσταση. Επιπλέον, ο σημερινός καταναλωτής είναι πολύ πιο ευαισθητοποιημένος και σε θέματα περιβάλλοντος. Η Cafetex, πάντα καινοτόμος ως εταιρεία, διαθέτει ήδη στην αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου, προϊόντα καφέ που καλύπτουν τις παραπάνω ανάγκες. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα πρωτοποριακά ατομικά φακελάκια καφέ Coffeeway coffeebags, για εύκολη παρασκευή καφέ φίλτρου, χωρίς μηχανή, σε 3 περίπου λεπτά, μόνο με την προσθήκη ζεστού νερού, αλλά και τις οικιακά κομποστοποιήσιμες κάψουλες αρωματικού espresso Coffeeway, που είναι πλήρως φιλικές προς το περιβάλλον και έχουν ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Ελένη Μιχοπούλου, Managing Director, Nespresso Professional | Synergy SA

Ποιότητα και ποικιλία
«Το απαιτητικό κοινό αναζητά συνεχώς την καλύτερη ποιότητα καφέ στην καθημερινότητά του. Στην Νespresso Professional δίνουμε προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια και φροντίζουμε να διασφαλίζουμε ότι με τη χρήση μιας και μόνο κάψουλας παρέχουμε το ίδιο σταθερό αποτέλεσμα στο φλυτζάνι του καταναλωτή κάθε φορά. Επιπλέον, ανανεώνουμε και συμπληρώνουμε συχνά τη συλλογή μας με νέες ποικιλίες καφέ για να διευρύνουμε τη γευστική εμπειρία των πελατών μας, προσφέροντας και καφέδες σπάνιας προέλευσης».

Λήδα Αργυροπούλου, Marketing Director, Kafea Terra Food & Drinks AEBE

«Πιο επιλεκτικοί και απαιτητικοί από ποτέ οι καταναλωτές»
«Οι σημερινοί καταναλωτές είναι πιο επιλεκτικοί και απαιτητικοί από ποτέ, ιδίως όταν πρόκειται για την καθημερινή αγαπημένη τους συνήθεια, τον καφέ. Αναζητούν όχι μόνο εξαιρετική γεύση, αλλά και μια καλή σχέση ανάμεσα στην ποιότητα και την τιμή. Επίσης, η συνεχής εκπαίδευσή τους στον καφέ έχει οδηγήσει σε αυξημένο ενδιαφέρον για specialty coffees. Στην Kafea Terra, έχουμε αναπτύξει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο εμπορικών σημάτων, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες διαφορετικών τμημάτων της αγοράς: από το brand Area 51 με ποικιλίες καφέ τρέχουσας σοδειάς, μικρής (microlot) ή πολύ μικρής (nanolot) παραγωγής, μέχρι την απήχηση που έχουν τα ξεχωριστά χαρμάνια του Dimello, προσφέρουμε μια σειρά επιλογών που ταιριάζουν σε κάθε προτίμηση και περίσταση. Επιπλέον, η βιωσιμότητα έχει ύψιστη σημασία, γεγονός που αντικατοπτρίζεται σε πρωτοβουλίες όπως το πρόγραμμα Regenerative της μάρκας Illy, η πιστοποιημένη από τη Rainforest Aliance σειρά Dimello, “Three Continents”, καθώς και οι συνολικές επενδύσεις μας στην προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική ευθύνη στις κοινότητες καλλιέργειας καφέ».

Καφές και επικοινωνία
Dimello: Τον καφέ φίλτρου της Dimello και την ελληνικότητά του ήρθε να προβάλλει πρόσφατη καμπάνια του brand, την οποία δημιούργησε η Soho Square Athens. Η επικοινωνία ήρθε να τονίσει την ελληνική παραγωγή του καφέ και να καλέσει τους καταναλωτές να δοκιμάσουν τους νέους αρωματικούς φίλτρου βανίλια, καραμέλα, φουντούκι. Η καμπάνια «έτρεξε» σε τηλεόραση και digital, σε παραγωγή της Takes2.

Λουμίδης Παπαγάλος Έκαστος: Στον «αέρα» βρέθηκε πριν λίγο διάστημα η νέα ταινία του Λουμίδης Παπαγάλος Έκαστος, η οποία παρακινεί το κοινό να συνδεθεί με τις βαθύτερες επιθυμίες του, χαρίζοντας στον εαυτό του «μια μοναδική εμπειρία καφέ, έτσι όπως ακριβώς μας αξίζει». Πρωταγωνιστής της καμπάνιας είναι ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης, ο οποίος παρέα με τον Λουμίδης Παπαγάλος Έκαστος προσκαλεί τους φίλους του καφέ «σε ένα νέο ταξίδι αισθήσεων και αρωμάτων». Στο σποτ παρουσιάζεται ένας κόσμος γεμάτος στιγμές, όπου ένα φλυτζάνι καφές γίνεται εμπειρία. Την καμπάνια επιμελήθηκε η McCann Worldgroup Athens.

In The News

Στην Ikon ανέθεσε ο Λουμίδης Παπαγάλος τον PR λογαριασμό του, μετά τη διενέργεια spec.Μέσα από μια επιστημονική και διαδραστική εμπειρία εξειδικευμένων γνώσεων στον κόσμο του καφέ, η ΑΒΕΚ Βεκράκος παρουσίασε τα νέα project της Qualita Unica σε τριήμερη εκδήλωση για τον καφέ στο Ζάππειο Μέγαρο, τον Φεβρουάριο. Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε διαδραστική βιωματική περιήγηση, σε δύο αντικρυστές αίθουσες, ενώ στήθηκαν και πολύχρωμες φιγούρες μεγάλης κλίμακας από την ομάδα της Beetroot. Επιπλέον, παρουσιάστηκε και το νέο project, η Ακαδημία του Qualita Unica, ένα ταχύρρυθμο σεμινάριο στις γνωστές και άγνωστες ιδιότητες του καφέ.H Nespresso, στο πλαίσιο της εορταστικής της συλλογής για τα Χριστούγεννα 2023, διοργάνωσε ταξίδι στην ορεινή Αρκαδία, όπου υποδέχτηκε καλεσμένους και φίλους για να ανακαλύψουν γευστικές συνταγές καφέ μέσα στο δάσος. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να παρακολουθήσουν masterclass για την ιστορία του καφέ.Το ημερολόγιο της «More Than Us» για το 2024 κυκλοφόρησε η Lavazza, με θέμα την αξία της συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων, οργανισμών και ιδεών. Οι εικόνες που φιλοξενούνται προέρχονται από την Αφρική και, συγκεκριμένα, την περιοχή Kafa, την «πατρίδα» του αρχικού κόκκου καφέ, ενώ αντίστοιχα υπάρχουν έργα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, που υλοποιεί το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Giuseppe e Pericle Lavazza.Είκοσι χρόνια έκλεισε τον Σεπτέμβριο του 2023 η Ελ Γκρέκο, με την Εστία Ελ Γκρέκο να βρίσκεται σήμερα σε 1.500.000 νοικοκυριά στη χώρα. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία διαθέτει και τον ελληνικό καφέ (Κλασικός, Σκούρος, Χωρίς Καφεΐνη) και Καφεσύστημα, το οποίο παρασκευάζει ελληνικό καφέ με τη χρήση καφεκάψουλας.
Keywords
coffee, γευση, ποιοτητα, coffee, ξηροι καρποι, βιωσιμότητα, smart, mobile, fun, ηπα, espresso, terra, food, drinks, vegan, horeca, nespresso, προσφορες, media, retail, νέα, buzz, brazil, Χριστούγεννα, φλιτζάνι, εταιρεία, exclusive, συμμετοχή, business, online, offline, google, linkedin, women, fairytale, athens, οηε, nescafe, classic, ceo, hellas, net, ελλαδα, recycling, home, journey, θεσσαλονικη, craft, αθηνα, λαρισα, πατρα, προβάλλει, design, dna, illy, soho, square, mccann, project, ημερολόγιο, giuseppe, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, www.google.gr, αξια, Καλή Χρονιά, hellas power, ψωμι συνταγη, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, εκλογες ηπα, κοινωνια, ημερα της γυναικας, horeca, ελενη, επιθυμιες, ημερολόγιο, αφρικη, γλυκα, διατροφη, δουλεια, δωρεαν, εικονες, εψιλον, ζαππειο, ημερησια, ηπα, θεμα, καθημερινη, ξενοδοχεια, οηε, πλαισιο, προγραμμα, τα νεα, τηλεοραση, buzz, ceo, dna, illy, linkedin, net, smart, square, αγορα, αυξηση, αλουμινιο, αμερικη, αναπηρια, αξονες, απηχηση, αρκαδια, αρωματα, βανιλια, βιωσιμη αναπτυξη, βιωσιμότητα, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γινεται, γραφεια, δασος, δευτερο, διαστημα, δυνατοτητα, δημητριακα, δωσει, εγινε, ευκαιρια, ευκολα, εκθεση, εκθεσεις, εκπαιδευση, ενθουσιασμος, εννοια, εργα, εξωστρεφεια, επικοινωνια, επενδυσεις, εστια, εταιρεία, ευθυνη, τεχνολογια, ζαππειο μεγαρο, ιδιο, εικοσι, υπηρεσιες, μηχανες, ιδρυμα, εικονα, κακαο, καφες, ληδα, μαυρο, μειωση, νερο, νοτες, νοτια αμερικη, προβάλλει, ομαδα, παντα, οθονη, οθονη αφης, ομπρελα, οντας, ορεινη αρκαδια, περιβαλλον, πηγες ενεργειας, προγραμματα, πορτα, ροφημα, ρολο, σεζον, σεμιναρια, συγκεκριμενα, σειρα, συμμετοχή, σωμα, σπιτι, ταση, τιμη, τοπια, τρια, φλυτζανι, φλιτζάνι, φορα, χρωμα, athens, βηματα, mobile, brazil, business, classic, craft, design, drinks, recycling, εμφαση, exclusive, fairytale, food, γευστικο, γλυκες, home, hellas, χωρα, project, giuseppe, κομματι, κρυος, κωδικοι, mccann, media, nespresso, nescafe, offline, πηγες, retail, ski, soho, ταξιδι, terra, online, θεματα, vegan, women, voice, store
Τυχαία Θέματα
Coffee, Γεύση,Coffee, gefsi