Η Google σχεδιάζει να αναδιαρθρώσει το Ad Sales Unit της

H Google σχεδιάζει να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση του ανθρώπινου δυναμικού της, μέσω πιθανών απολύσεων αλλά και ανακατανομή των εργαζομένων που διαχειρίζονται στις σχέσεις με μεγάλους διαφημιζόμενους στο customer sales unit της.

Η αναδιοργάνωση έρχεται καθώς η εταιρεία βασίζεται περισσότερο στη μηχανική μάθηση (ML) και την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για την υποστήριξη των πελατών της στις στρατηγικές αγοράς διαφημίσεων στο search, το YouTube

και άλλες υπηρεσίες.

Η Google μπορεί να βοηθήσει τους διαφημιζόμενους να δημιουργήσουν νέες διαφημίσεις, που η τεχνολογία της, όπως το Performance Max, υποδεικνύει ότι θα έχουν καλή απόδοση. Αυτές οι διαφημίσεις υπολογίζεται ότι θα αποφέρουν έσοδα δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία, ετησίως, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το The Information. Το sales unit της εταιρείας απασχολεί περίπου 30.000 άτομα.

Ο Sean Downey, President of Americas & Global Partners της Google, δήλωσε σε συνάντηση με όλο το τμήμα, την περασμένη εβδομάδα, ότι η Google σχεδιάζει να αναδιαρθρώσει τις ομάδες πωλήσεων διαφημίσεων, χωρίς να διευκρινίσει αν η κίνηση αυτή θα περιλαμβάνει απολύσεις.

(Πηγή: MediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα