Warner Bros. Discovery και Paramount Global συζητούν πιθανή συγχώνευση

Περιπλέκοντας μια αναμενόμενη ενοποίηση σε ολόκληρο το industry, της οποίας ηγούνται τα streaming media, η Warner Bros. Discovery βρίσκεται τώρα σε συνομιλίες με την Paramount Global σχετικά με μια πιθανή συγχώνευση.

Σύμφωνα με έκθεση της Axios, οι αρχικές συνομιλίες εστίαζαν στον τρόπο με τον οποίο αμφότερες θα μπορούσαν να συμπληρώσουν η μία την άλλη σε επίπεδο ανταγωνισμού με μεγαλύτερες streaming media

εταιρείες -ιδίως τις Netflix, Amazon και Disney+ της Walt Disney.

Οι δύο senior Executives της εταιρείας, David Zaslav, Chief Executive Officer της WBD και Bob Bakish, Chief Executive Officer της Paramount Global, πραγματοποίησαν συνάντηση αρκετών ωρών στα κεντρικά της Paramount στην Times Square την περασμένη Τρίτη, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψουν το περιεχόμενό της στον Τύπο.

Σημειώνεται ότι, την περασμένη εβδομάδα, η μετοχή της Paramount αυξήθηκε κατά 15%, σε συνέχεια είδησης, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία παραγωγής Skydance Media και η επενδυτική RedBird Capital Partners εξετάζουν την αγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της National Amusement Inc., εταιρείας η οποία ελέγχει την Paramount Global.

(Πηγή: MediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα