Η Google ρίχνει 800 εκατομμύρια δολάρια στη μάχη κατά του COVID-19

Τα 250 από αυτά αφορούν σε επιχορηγήσεις διαφήμισης.

H Google ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους άνω των 800 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να στηρίξει παγκοσμίως οργανισμούς υγείας και κυβερνήσεις, μικρομεσαίες επιχειρήσεις (SMBs) και εργαζομένους στον τομέα της υγείας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία COVID-19. Πιο συγκεκριμένα, 250 εκατ. δολάρια θα δοθούν σε επιχορηγήσεις διαφήμισης για να βοηθήσουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και κυβερνητικές υπηρεσίες σε παγκόσμιο επίπεδο, να παρέχουν

έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με τον τρόπο αποτροπής της εξάπλωσης του COVID-19, καθώς και για άλλα μέτρα στήριξης τοπικών κοινοτήτων.

Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει 20 εκατ. δολάρια σε επιχορηγήσεις διαφήμισης προς κοινοτικούς οικονομικούς φορείς, αποκλειστικά για τις αναγγελίες δημόσιων υπηρεσιών σχετικά με ταμεία αλληλεγγύης, καθώς και άλλους πόρους που αφορούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παράλληλα, δημιουργείται επενδυτικό ταμείο ύψους 200 εκατ. δολαρίων, το οποίο θα στηρίξει ΜΚΟ και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια.

Επίσης, όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που διατηρούσαν ενεργούς λογαριασμούς κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, θα έχουν διαθέσιμες πιστώσεις διαφημίσεων ύψους 340 εκατ. δολαρίων. Οι σχετικές ειδοποιήσεις θα εμφανίζονται στους Google Ads λογαριασμούς τους και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή μέχρι το τέλος του 2020. Θα υπάρξει επίσης μια δεξαμενή 20 εκατ. δολαρίων σε πιστώσεις του Google Cloud για ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητές, προκειμένου να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες και τις υποδομές των συστημάτων της Google για να προσεγγίσουν πιθανές θεραπείες και εμβόλια.

Εκτός από τις παραπάνω δεσμεύσεις, η Google έχει αυξήσει επίσης το ισοδύναμο δώρου που προσφέρει σε κάθε εργαζόμενο της ετησίως, σε 10.000 δολάρια από 7.500. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι της εταιρείας μπορούν να δώσουν 20.000 δολάρια συνολικά σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στις κοινότητές τους – επιπλέον των 50 εκατ. δολαρίων που έχει ήδη δωρίσει η Google.org.

Keywords
Τυχαία Θέματα