Πακέτο 100 εκατ. ευρώ από τη Unilever κατά του κορωνοϊού

Προσφορά προϊόντων σε φορείς και προνομίων σε συνεργάτες.

Πακέτο στήριξης αξίας 100 εκατ. εξήγγειλε η Unilever, με στόχο την ανακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η πρωτοβουλία συνίσταται στην προσφορά σαπουνιών, απολυμαντικών, χλωρίνης και τροφίμων, με στόχο την προστασία της ζωής των καταναλωτών, των προμηθευτών και των εργαζομένων.

Αποδέκτες της δωρεάς θα είναι οργανώσεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καταπολέμησης

του ιού, όπως η COVID Action Platform του World Economic Forum, καθώς και τοπικοί φορείς, συνεργάτες, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται σε συνεργασία με εθνικές αρχές και μη-κυβερνητικές οργανώσεις.

Επιπλέον, η Unilever προσφέρει ένα «μαξιλαράκι» ανακούφισης σε επίπεδο ρευστότητας ύψους 500 εκατ. ευρώ, μέσω πρόωρων πληρωμών σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις-προμηθευτές της, αλλά και εκτεταμένα προγράμματα πιστώσεων σε μικρής κλίμακας λιανεμπόρους-πελάτες της. Όσο για το εσωτερικό της, η πολυεθνική έχει δεσμευτεί επίσης να διασφαλίσει τη μισθοδοσία όλων των εργαζομένων της για έως και 3 μήνες.

Ο Alan Jope, Chief Executive της Unilever δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι η δωρεά ύψους 100 εκατ. ευρώ σε σαπούνι, απολυμαντικά, χλωρίνη και τροφίμα θα αποτελέσει μια σημαντική συμβολή στην προστασία των ανθρώπινων ζωών και, βοηθώντας στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εισοδημάτων των εργαζομένων μας θα προσφέρει κάποια ηρεμία σε αυτούς τους καιρούς αβεβαιότητας». (Πηγή: TheDrum)

Keywords
Τυχαία Θέματα