Η FreeNow στηρίζει έμπρακτα τη συμπερίληψη

Σε δύο κινήσεις υποστήριξης φορέων που προωθούν την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη στις σύγχρονες πόλεις, προχωρά η FreeNow. Πιο συγκεκριμένα, η FreeNow προσέφερε 35 πλήρη αθλητικά σετ και επτά σετ μπάλες boccia στο αθλητικό σωματείο «Ειδική Ολυμπιάδα Ελλάδος», το πρώτο ιστορικά για άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα (1981), που έλαβε αθλητική αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

H δράση

εντάσσεται στο πλαίσιο παλαιότερης δέσμευσης της FreeNow και στόχο έχει την ευαισθητοποίηση όλων των φορέων, προκειμένου τα ταξί της χώρας να γίνουν περισσότερο προσβάσιμα για τα άτομα με αναπηρίες. Το δεύτερο σκέλος της δωρεάς αφορά στην παροχή 20 τεχνολογικών υποτροφιών σε άτομα με κινητικές αναπηρίες σε συνεργασία με τον οργανισμό «Social Hackers Academy».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 11 Μαρτίου στην ιστοσελίδα της Social Hackers Academy και δεν χρειάζεται να έχουν προηγούμενες γνώσεις τεχνολογίας. Με αφορμή τη δωρεά, η Άσπα Τοπαλίδου, Γενική Διευθύντρια της FreeNow στην Ελλάδα σημείωσε:

«Από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της στην Ελλάδα, η FreeNow αποτελεί μέρος του DNA της πόλης. Ζούμε, κινούμαστε και ερχόμαστε σε επαφή με φορείς που έχουν κοινούς στόχους με εμάς. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά, όταν μπορούμε να στηρίζουμε το έργο τους. Στόχος της δράσης μας είναι να δώσουμε περισσότερη ορατότητα στην ανάγκη προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στα μέσα μεταφοράς και δεσμευόμαστε πως θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης περισσότερων προσβάσιμων και ασφαλών ταξί στους ελληνικούς δρόμους για όλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα
FreeNow,