Η Dentsu προσβλέπει σε οργανική ανάπτυξη 1%

Η Dentsu προσβλέπει σε οργανική ανάπτυξη 1% το 2024 μετά από δύσκολο 2023, λόγω της ανάπτυξης που καταγράφεται στην αγορά της Ιαπωνίας. Τα αποτελέσματα της Dentsu για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023 έδειξαν μέτρια αύξηση των καθαρών εσόδων κατά 0,7% ετησίως, με συνολική αύξηση των καθαρών εσόδων κατά 1,6% για το έτος. Παρά την άνοδο, τα οργανικά έσοδα μειώθηκαν κατά 6,6% το 4ο τρίμηνο και κατά 4,9% για ολόκληρο το έτος.

Η μείωση αυτή αποδόθηκε στις καθυστερήσεις των μεγάλων έργων μετασχηματισμού στον τομέα Customer Transformation & Technology. Τα οργανικά έσοδα στην περιοχή

EMEA μειώθηκαν κατά 13,6% το τέταρτο τρίμηνο, με ετήσια μείωση 10,9%, επηρεασμένα από τη μείωση των δαπανών των πελατών και τα προβλήματα στο σύμπλεγμα DACH, το οποίο βίωσε έναν πολύπλοκο επιχειρηματικό μετασχηματισμό.

Για το 2024, η Dentsu σχεδιάζει να επιστρέψει στην οργανική ανάπτυξη, επανεξετάζοντας το επιχειρηματικό της χαρτοφυλάκιο και πραγματοποιώντας εσωτερικές επενδύσεις. Προβλέπει λειτουργικά περιθώρια κέρδους περίπου 15% το 2024.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Dentsu,