Εργαλείο δημιουργικής καθοδήγησης λανσάρει το YouTube

Το YouTube ανέπτυξε ένα νέο εργαλείο δημιουργικής καθοδήγησης, που αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να ανιχνεύει εάν οι video καμπάνιες εφαρμόζουν τις βέλτιστες πρακτικές, ώστε κατόπιν να προτείνει λύσεις για αυτόματη επεξεργασία των video, εφόσον χρειάζεται.

Το εργαλείο έχει εκπαιδευτεί στις βέλτιστες δημιουργικές πρακτικές του YouTube,

οι οποίες ονομάζονται ABCDs (Attention, Branding, Connection & Direction). Παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών περιλαμβάνουν την υποστήριξη ενός μηνύματος του brand με ήχο και κείμενο, τη χρήση τεχνικών storytelling όπως το χιούμορ ή η έκπληξη, και τη μετάδοση του μηνύματος του brand μέσα από τις εμπειρίες χρηστών.

Η ομάδα Creative Works της Google ανέπτυξε τα ABCDs αφού εντόπισε τα κοινά χαρακτηριστικά σε χιλιάδες διαφημίσεις οι οποίες πέτυχαν την υψηλότερη απόδοση στο YouTube. Τέσσερα είναι τα στοιχεία που αναζητά το εργαλείο στις καμπάνιες: εάν το λογότυπο του brand εμφανίζεται τα 5 πρώτα δευτερόλεπτα, η ύπαρξη voiceover, μια σειρά αναλογιών και η ιδανική διάρκεια. Το εργαλείο θα συνδέεται με εργαλεία της Google που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επεξεργασία της καμπάνιας.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα