Ενοποίηση μετρήσεων

Ποια τεχνολογία θα φέρει επανάσταση στη δουλειά σας;

Αυτή που θα ενοποιήσει τις μετρήσεις και θα μας δείξει τι μέσα (off & online) καταναλώνει ο υποψήφιος πελάτης. Π.χ. ότι ο συγκεκριμένος YouTube viewer, ταυτόχρονα καταναλώνει και Instagram Reels ή περνά 60’/ημέρα μπροστά από την τηλεόρασή του. Θέλω να δω ένα «ταξίδι» στο οποίο ο συγκεκριμένος πελάτης Χ (με δεδομένα στοιχεία και δημογραφικά χαρακτηριστικά

και όχι απλώς ένα ανώνυμο cookie), είδε τηλεόραση, έψαξε για το προϊόν και εν’ τέλει αγόρασε από το site της μάρκας.

Ποιο case study ψηφιακού marketing θεωρείτε ορόσημο;

Απαντώ μονολεκτικά Lacta! Χωρίς να ξεχωρίζω κάποια συγκεκριμένη ενέργεια της μάρκας, θεωρώ πως η συνεργασία Lacta-Ogilvy έχει πάει το digital marketing σε άλλο επίπεδο! Απεριόριστα kudos και στις δύο εταιρείες!!

Από τι «κινδυνεύει» η ad επένδυση στα ψηφιακά Μέσα;

H digital διαφημιστική επένδυση κινδυνεύει από μια σειρά προβληματικών πρακτικών οι οποίες αποτελούν εμπόδιο για περαιτέρω -ή για μεγαλύτερη- ανάπτυξή της. Συγκεκριμένα, τεράστιο πρόβλημα είναι το clutter που υπάρχει σε πολλά sites και πλατφόρμες, κάτι που γίνεται ακόμα εντονότερο στη mobile χρήση. Τα διαφημιστικά μηνύματα κατακλύζουν τα sites και δεν έχω ακούσει έναν συνεργάτη να πει «γέμισα, δεν χωράει άλλο». Πάντα (θα) υπάρχει χώρος για ένα ακόμα μπανεράκι. Αυτό κάνει κακό στα brands αφού εξασθενεί τη δύναμη που κουβαλάει το δημιουργικό. Παράλληλα, ωθεί τους χρήστες σε χρήση ad blockers.

Ποιες γνώσεις οφείλουν να κατακτήσουν οι αυριανοί επαγγελματίες;

Οι αυριανοί επαγγελματίες του κλάδου δεν πρέπει να βιάζονται να «μεγαλώσουν» ή να αρχίσουν να τρέχουν πριν να μάθουν να περπατούν. Όλα θα γίνουν, το κάθε τι στον καιρό του. Τέλος, ας έχουν στο μυαλό τους πως σε αυτή τη δουλειά -όπως παντού- δεν υπάρχει «δεν μπορώ» αλλά «δεν θέλω». Καλά τα certifications και τα πτυχία και ακόμα καλύτερο το επιπλέον διάβασμα. Ωστόσο, η πραγματική γνώση έρχεται σε πραγματικές συνθήκες δουλειάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα