Άνοδος για το ελληνικό e-commerce τον Μάιο

Σύμφωνα με έρευνα του GRECA.

Κάθε άλλο παρά επιστροφή στους «φυσιολογικούς» ρυθμούς ανάπτυξης του 25% ετησίως σημειώνει το ηλεκτρονικό εμπόριο προϊόντων στη χώρα μας, καθότι στο σύνολο του Μαΐου ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 107% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 και παραπάνω από τετραπλάσιος από την αρχή του 2020, επισημαίνει έρευνα του GRECA. Με τη λήξη της καραντίνας, οι καταναλωτές συνέχισαν να αγοράζουν online, ωστόσο, το διάστημα 18-31/05 παρατηρείται επιβράδυνση

του αναπτυξιακού ρυθμού, που λογικά αποδίδεται στη λειτουργία και των εμπορικών κέντρων, αλλά και στον σχετικά καλό καιρό.

Η έρευνα διενεργήθηκε μηνιαίως στην περίοδο της πανδημίας από τον GRECA, με τη συνεργασία των BestPrice και Skroutz και την ομάδα eMarket Intelligence της Convert Group. Με την 3η φάση της έρευνας ολοκληρώνονται οι πρωτοβουλίες του GRECA για την πανδημία και σηματοδοτείται η λήξη της θητείας του 9μελούς ΔΣ και της Προέδρου του, Δρ. Κ. Φραϊδάκη. Ο Σύνδεσμος έχει προκηρύξει ηλεκτρονικές εκλογές στις 24/06, μέσω των συστημάτων Zoom & Zeus.

Keywords
Τυχαία Θέματα