Αλλαγή marketing «πλεύσης» για τα plant-based «κρέατα»

Επικριτικά σχόλια για τη γεύση τους και την αυξημένη τιμολόγηση δέχονται τα Plant-based «κρέατα», ωθώντας τα brands της κατηγορίας να αλλάζουν την εστίαση του marketing για να τονίσουν τα οφέλη που προσφέρουν τα προϊόντα τους. Αξιοσημείωτο είναι πως το 2020, το 50% των Αμερικανών στις ΗΠΑ πίστευε ότι τα κρέατα φυτικής προέλευσης ήταν υγιεινά και δύο χρόνια αργότερα, το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 38%.

«Ως μάρκα και κατηγορία, έχουμε να κάνουμε πολύ περισσότερη δουλειά για να προσεγγίσουμε τους καταναλωτές σχετικά με τα οφέλη για την

υγεία», δήλωσε στους Financial Times ο Ethan Brown, Founder και Chief Executive της Beyond Meat. Υποστήριξε, επίσης, ότι η κατηγορία πρέπει να «ενωθεί γύρω από ένα ενιαίο και εντυπωσιακό μήνυμα» που να καθησυχάζει τους καταναλωτές σχετικά με τα συστατικά και τη διαδικασία παρασκευής.

Σε αυτό το πλαίσιο, η νέα καμπάνια Beyond Meat φέρει το σύνθημα «There’s Goodness Here», δείχνοντας φάρμες όπου καλλιεργούνται οι πρώτες ύλες για τα προϊόντα της, ενώ η Impossible Foods υποστηρίζει ότι τα προϊόντα της είναι καλή πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου και βιταμίνης Β- και δεν περιέχουν ορμόνες.

«Αν κάποιοι έχουν πρόβλημα με κάποια από τα υλικά που περιέχονται στα προϊόντα μας, αλλάξτε τα», ανέφερε ο Peter McGuinness, Chief Executive της Impossible Foods.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλλαγή, -based,allagi, -based