Αυξάνει τη διαφημιστική της δαπάνη η General Mills

Η General Mills, στην οποία ανήκουν τα brands Häagen-Dazs, Old El Paso και Cheerios, αύξησε τις επενδύσεις της στα media, κατά διψήφιο αριθμό, ενώ αναμένεται να συνεχίσει να την αυξάνει και κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους. Αυτό έρχεται αφότου η εταιρεία, στις αρχές του τρέχοντος έτους, δεσμεύτηκε να εντείνει τις επενδύσεις της σε καμπάνιες brand building

για να διατηρήσει τις επωνυμίες της «relevant».

Δημοσιεύοντας τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου 2024, οι πωλήσεις της επιχείρησης αυξήθηκαν 4% παγκοσμίως στα 4,9 δισ. δολάρια, με τις ευρωπαϊκές αγορές να πηγαίνουν ιδιαίτερα καλά (ανάπτυξη 10%). Ωστόσο, τα λειτουργικά κέρδη της μειώθηκαν κατά 14% στα 930 εκατ. δολάρια για το τρίμηνο, γεγονός που αποδίδεται στο αυξημένο διοικητικό κόστος και το κόστος πώλησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εταιρείες FMCGs αντιμετωπίζουν προβλήματα στο κομμάτι της εφοδιαστικής αλυσίδας, ωστόσο η διαθεσιμότητα στο ράφι για τη General Mills, «είναι καλύτερη φέτος συγκριτικά με πέρυσι», δήλωσε ο Jon Nudi, Group President North America Retail. Ωστόσο, πρόσθεσε: «Αυτό που είναι διαφορετικό (φέτος) είναι οι ανταγωνιστές μας, ιδιαίτερα οι ιδιωτικές ετικέτες».

(Πηγή: marketingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα