Responsible campaigning: Οι «υπεύθυνες» καμπάνιες της Another Circus για τη Stoiximan

Με δύο από αυτές στον αέρα τον προηγούμενο μήνα, το MW απευθύνθηκε στους ανθρώπους της εταιρείας για να μας μιλήσουν σχετικά.

Η ομάδα που αλλάζει τα πάντα
Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών. Ένα εμβληματικό αθλητικό γεγονός. Η Stoiximan αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα running team με τη συμμετοχή

ΑμεΑ, μια κίνηση που πρεσβεύει την έννοια της συμπερίληψης, με τρόπο απτό και ουσιαστικό. Και η Another Circus ανέλαβε, με μεγάλη χαρά, την ευθύνη να δημιουργήσει μια καμπάνια για αυτήν τη μεγάλη πρωτοβουλία, με σεβασμό και ευαισθησία.

Ο Γιάννης Παραράς, Senior Account Manager της εταιρείας, μας λέει κάποια πράγματα παραπάνω: «Το σημαντικό ήταν ότι δεν δημιουργήθηκε απλώς μια running team που θα έτρεχε στον αγώνα, αλλά ότι η πρωτοβουλία συνοδεύτηκε και από μια μεγάλη χορηγία νέων υπερσύγχρονων αγωνιστικών αμαξιδίων για τα ΑμεΑ, ώστε να μπορούν, με τη συνοδεία εθελοντών, να τρέξουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας και να ζήσουν και αυτοί την τόσο μοναδική εμπειρία. Αυτό βέβαια σήμαινε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είχε δύο πράγματα να επικοινωνήσει, κάτι που ήταν μια ιδιαίτερη πρόκληση για εμάς».

Κάποιες φορές οι προκλήσεις είναι και τα μεγαλύτερα δημιουργικά κίνητρα, όπως μας λέει και ο Νότης Δογάνης, Associate Creative Director της Another Circus. «Αποφασίσαμε να προτείνουμε μια πρώτη, μικρότερη φάση της επικοινωνίας, όπου παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία Wheels of Change, με έμφαση στο νέο σύγχρονο αμαξίδιο για τα ΑμεΑ, όπου γνωρίσαμε και το δίδυμο Νανά και Σελίνα.

Παράλληλα, δημιουργήσαμε και μια δεύτερη φάση, με μια πιο μεγάλη σαν αίσθηση, πιο εμπνευστική και “συμπεριληπτική” ταινία, η οποία βγήκε στον αέρα πριν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών. Μια ταινία που μιλάει περισσότερο για την ουσία της πρωτοβουλίας της Stoiximan, με πρωταγωνίστριες βέβαια ξανά το γνωστό μας δίδυμο. Ουσιαστικά, αφηγούμαστε την παράλληλη πρωινή προετοιμασία των δύο γυναικών, ΑμεΑ και συνοδού, μέχρι να ετοιμαστούν και τελικά να συναντηθούν στον στίβο και να προπονηθούν για τον επικείμενο αγώνα. Μέσα από την πρωτοβουλία Wheels of Change, φαίνεται ότι, τελικά, όσα τους ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από όσα τους χωρίζουν».

Μια καμπάνια που ένωσε, εκτός των άλλων, και πολλούς σπουδαίους Έλληνες αθλητές οι οποίοι επικύρωσαν με την παρουσία τους τον σκοπό της ενέργειας: τον Σπύρο Γιαννιώτη, τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Δημήτρη Διαμαντίδη, την Βασιλική Μιλλούση και τον Μίλτο Τεντόγλου.

Και οι δύο ταινίες ενώθηκαν κάτω από το κοινό μήνυμα «Αυτή η ομάδα αλλάζει τα πάντα». Όπως συμπληρώνει και ο Γιάννης Παραράς, «η Stoiximan αγκάλιασε αυτή την έννοια της αλλαγής, γιατί αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος της όλης ενέργειας: να συνεισφέρει στην αλλαγή των πεποιθήσεων για τα ΑμεΑ και τη θέση τους μέσα στα κοινωνικά δρώμενα. Όπως ακούγεται και στην ταινία: “Wheels of Change, η πρωτοβουλία που αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας”».

Την καμπάνια επιμελήθηκε η Ribeye Productions, με το teaser film να το σκηνοθετεί ο Γιάννης Κωσταβάρας και τη βασική ταινία ο Στάθης Μουρδουκούτας, ενώ τον ήχο φρόντισε η Bounce.

Οι παίκτες που δεν πρέπει να παίζουν συνέχεια
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Stoiximan αποτελεί τον μεγάλο χορηγό της πρώτης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, της Stoiximan Super League. Η δυνατότητα αξιοποίησης των assets που παρέχει έδωσε την ιδέα στη Stoiximan και την Another Circus να τα χρησιμοποιήσουν για υπεύθυνο σκοπό.

Η ιδέα της χρήσης παικτών ομάδων της Stoiximan Super League για την καμπάνια υπεύθυνου στοιχηματισμού της Stoiximan ήταν από μόνη της μια δημιουργική ιδέα από τη μεριά του πελάτη μας», μας λέει ο Λεωνίδας Αρβανίτης, Creative Director της Another Circus, και συνεχίζει: «Από εκεί και πέρα ήταν σημαντικό να βρεθεί μια απλή ιδέα που να είναι ταυτόχρονα αυτό που λέμε αβανταδόρικη, αλλά και να αφήνει ένα δυνατό και impactful μήνυμα στο τέλος».

Έτσι, στη νέα ταινία της Stoiximan, 7 παίκτες ομάδων της Stoiximan Super League – o Γιουσέφ Ελ Αραμπί του Ολυμπιακού, ο Αϊτόρ του Παναθηναϊκού, ο Στίβεν Τσούμπερ της ΑΕΚ, ο Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ, ο Χούλιαν Κουέστα του Άρη, ο Αλμπέρτο Μποτία της Κηφισιάς και ο Νίκος Βέργος του Ατρόμητου – υποδύονται τους εαυτούς τους σε καθημερινές καταστάσεις στις οποίες εμφανίζονται με τις στολές των ομάδων τους, σαν να συνεχίζουν το παιχνίδι τους και στην πραγματική ζωή. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν συμβολικά, περνώντας το μήνυμα στους παίκτες του στοιχήματος πως «αν είσαι πάντα μέσα στο παιχνίδι, τότε δεν είναι πια παιχνίδι».

Βέβαια, όπως μας λέει ο Νάσος Απολλωνάτος, Creative Director της Another Circus, «μια τέτοια ιδέα, ακριβώς λόγω της απλότητάς της, έπρεπε να προσεχθεί ιδιαίτερα στην εκτέλεσή της. Έπρεπε δηλαδή να μεταφέρει την αίσθηση της αμηχανίας στην εικόνα και στις καταστάσεις αλλά να μην είναι αμήχανη η τελική ταινία. Ευτυχώς όλη η ομάδα της παραγωγής έδωσε τον καλύτερό της εαυτό σε όλα τα επίπεδα και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είχαμε εξ αρχής οραματιστεί». Η ομάδα εν προκειμένω είναι η Ribeye Production στην παραγωγή, ο Βασίλης Μπουραντάς στη σκηνοθεσία, ο Evan Μαραγκουδάκης στη διεύθυνση φωτογραφίας, ο Τόλης Αποστολίδης στο μοντάζ και η Bounce στον ήχο. Η ταινία γυρίστηκε σε τρεις μέρες σε διάφορα locations της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με την αγαστή συνεργασία όλων των ομάδων και των παικτών που το διασκέδασαν εμφανώς. Το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσδοκίες, τόσο με τα comments των οπαδών στις αναρτήσεις της Stoiximan και της Another Circus, όσο και με την προβολή της ταινίας στα Shots.

Keywords
Τυχαία Θέματα