Maximize Conversions: Νέα λειτουργία ΑΙ της Taboola για αυτοματοποιημένο optimization που μπορεί να φέρει περισσότερα από διπλάσια conversions

Η Taboola, αποκλειστικός συνεργάτης του Project Agora στην Ελλάδα και άλλες 25 αγορές στην περιοχή ΕΜΕΑ, φέρνει το Maximize Conversions, μια νέα στρατηγική bidding για native ads, που κάνει αυτόματο optimization των καμπανιών για performance

με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Η Taboola επενδύει συνεχώς σε καινοτόμες λύσεις που εξασφαλίζουν καλύτερο performance στους διαφημιζόμενους. Ξεκίνησε αρχικά με το SmartBid, ένα ημιαυτόματο εργαλείο bidding και διαθέτει πλέον ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο bidding solutions για βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων σε όλο το funnel.

Το Maximize Conversions είναι μια bidding στρατηγική που επικεντρώνεται στο performance και εξασφαλίζει τη μέγιστη απόδοση του budget των native διαφημίσεων. Με αυτή τη νέα ΑΙ τεχνολογία, οι διαφημιζόμενοι δεν χρειάζεται πια να προσαρμόζουν χειροκίνητα το CPC μιας καμπάνιας. Ορίζουν απλά το budget και ο αλγόριθμος της Taboola προσαρμόζει αυτόματα το CPC, ώστε να φέρει όσο περισσότερα conversions γίνεται εντός του budget.

«Το Maximize Conversions υιοθετήθηκε από τους διαφημιζόμενους πιο γρήγορα από σχεδόν κάθε άλλο προϊόν», λέει ο Adam Singolda, CEO και ιδρυτής της Taboola. «Κι αυτό γιατί τους έχει λύσει τα χέρια: αυτοματοποιεί το CPC bidding, φέρνει σίγουρα αποτελέσματα και βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη που έχει εκπαιδευτεί με βαθιά κατανόηση του καταναλωτή τους».

Μέσα σε τρεις μήνες πάνω από 50% των διαφημιζομένων της Taboola παγκοσμίως έχουν ήδη υιοθετήσει το Maximize Conversions, συμπεριλαμβανομένων brands, όπως Hyundai, ERGO, Leica Camera, Peugeot και Opel. Με αυτή την αλλαγή στο bidding strategy έχουν δει διπλάσια και πάνω αύξηση των conversions, διατηρώντας παράλληλα σταθερό το CPA, ενώ πολλοί διαφημιζόμενοι έχουν παράλληλα πετύχει και μείωση του CPA έως και 20%. Εκτός από την αύξηση των conversions, το Maximize Conversions κάνει τις καμπάνιες και πιο αποδοτικές, μειώνοντας στο μισό το χρόνο στον οποίο οι διαφημιζόμενοι φτάνουν στα βέλτιστα αποτελέσματά τους.

Τέλος στη χειροκίνητη προσαρμογή του CPC
Μέχρι τώρα το ad bidding στο native απαιτούσε χειροκίνητη προσαρμογή, μια διαδικασία αρκετά πολύπλοκη ειδικά για το επιχειρηματικό μοντέλο της Taboola και τις συνεργασίες που έχει με πολλαπλούς και διαφορετικούς publishers. Το CPC στο MSN, για παράδειγμα, μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό από το CPC σε ένα app.

Με το Maximize Conversions που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη, οι διαφημιζόμενοι δεν χρειάζεται να προβληματίζονται πλέον για το CPC. Απλά ορίζουν το budget και ο αλγόριθμος της Taboola προσαρμόζει με αυτοματοποιημένο τρόπο το CPC, ώστε να φέρει όσο το δυνατό περισσότερα conversions. Όσο περισσότερα τα conversions, τόσο πέφτει το CPA – ώστε να φέρουν τους στόχους τους με το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό όφελος.

Σκεφτείτε πόσο χρόνο εξοικονομoύν οι διαφημιζόμενοι αυτοματοποιώντας το bid. Αντί να πρέπει να ελέγχουν συνεχώς το CPC, μπορούν να αφιερώσουν αυτό το χρόνο στη στρατηγική και σε άλλους τρόπους για να βελτιστοποιήσουν τις καμπάνιες τους. Επίσης, μπορούν να ξεκλειδώσουν περισσότερες ευκαιρίες για να κάνουν scale τις native καμπάνιες στο open web.

«Οι διαφημιζόμενοι δεν είναι πια αναγκασμένοι να κάνουν πειράματα με το CPC. Ορίζουν τους στόχους τους και το ΑΙ κάνει όλη τη δουλειά. Το ΑΙ της Taboola έχει εκπαιδευτεί πάνω σε first-party contextual signals από πάνω από 9,000 publishers και 600Μ Daily Active Users, εξασφαλίζοντας στους διαφημιζόμενους που χρησιμοποιούν το Maximize Conversions ένα τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο να προσεγγίσουν αποτελεσματικά τους πελάτες τους», σχολιάζει ο Νίκος Κομνηνός, Managing Director του Project Agora.

Αυτοματοποιήστε το performance at scale
Το διαφημιστικό τοπίο είναι συχνά απρόβλεπτο. Όσο αβέβαιες κι αν είναι οι συνθήκες, όμως, οι διαφημιζόμενοι πρέπει να μπορούν να εξασφαλίσουν αξιόπιστο performance από τις καμπάνιες τους. Ανεξάρτητα από το αν ο στόχος είναι οι πωλήσεις, τα leads ή τα app installs – το bidding strategy που χρησιμοποιούν πρέπει να συμφωνεί με τους στόχους τους.

Αν ο στόχος είναι να αυξήσουν τα conversions και όχι να φέρουν απλά traffic, το Maximize Conversions πρέπει να είναι το default bidding strategy για τις καμπάνιες τους. Στην ουσία, ο αλγόριθμος κάνει όλη τη δουλειά, προκειμένου να εξασφαλίσει όσο περισσότερα conversions γίνεται εντός budget– κάνοντας παράλληλα scale το reach στο open web.

Περισσότερα conversions με ελεγχόμενο κόστος
Με το Maximize Conversions οι διαφημιζόμενοι έχουν επίσης την επιλογή να ορίσουν ένα συγκεκριμένο CPA (target CPA – tCPA) για την καμπάνια τους. Μπορεί να θέλουν να φέρουν conversions, αλλά με συγκεκριμένο κόστος. Ο αλγόριθμος θα προσαρμόσει το bid αυτόματα για να παραδώσει αποτελέσματα με το κόστος που θα ορίσουν ή και χαμηλότερο. Ένας retailer, για παράδειγμα, μπορεί να ορίσει tCPA για να εξασφαλίσει σταθερή ροή πωλήσεων, αλλά να διατηρήσει την κερδοφορία, σε μια πεσμένη εμπορικά περίοδο.

Το μέλλον του bidding στα χέρια σας
Καθώς το διαφημιστικό τοπίο συνεχώς εξελίσσεται, η Taboola φροντίζει να εξελίσσει τα εργαλεία της ανάλογα.

Το επόμενο εργαλείο που ετοιμάζει είναι η λειτουργία Maximize Revenue, που θα δίνει τη δυνατότητα στους διαφημιζόμενους να φέρνουν πωλήσεις με ορισμένο target cost. H πλήρης γκάμα των εργαλείων της Taboola για αυτοματοποιημένο bidding περιλαμβάνει:

Enhanced CPC — μεγιστοποιεί το conversion rate λαμβάνοντας υπόψη ένα συγκεκριμένο cost per click

Maximize Conversions (με προαιρετική επιλογή για Target CPA) — μεγιστοποιεί το performance με συγκεκριμένο budget ή target cost

Maximize Revenue (με προαιρετική επιλογή για Target ROAS) — έρχεται σύντομα

Στόχος είναι οι διαφημιζόμενοι να τρέχουν καμπάνιες με μεγαλύτερη σιγουριά και αποδοτικότητα, ώστε να φέρνουν αποτελέσματα χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν υπέρογκα ποσά.

Keywords
Τυχαία Θέματα