KPMG: Οι δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας και η βιώσιμη ανάπτυξη είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας

Η στρατηγική της κοινωνικής ευθύνης και οι δράσεις της εταιρείας μας είναι εναρμονισμένες με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δράσεις μας βασίζονται σε τέσσερις πυλώνες: άνθρωποι, περιβάλλον, κοινωνία και δια βίου μάθηση. Μερικές από τις δράσεις που έχουμε πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα είναι:

Στήριξη των Γενναίων Παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ
Η μακροχρόνια- πάνω από 30 χρόνια- συνεργασία μας με την ΕΛΕΠΑΠ έχει δημιουργήσει μια πληθώρα πολυεπίπεδων πρωτοβουλιών με σκοπό τη στήριξή της.

Μαγειρεύουμε για καλό σκοπό «Cook for Good»
Mε αφορμή

τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας, εθελοντές από την KPMG φορούν τις μαγειρικές ποδιές τους και ετοιμάζουν γεύματα για άτομα που το έχουν ανάγκη με την καθοδήγηση γνωστών Σεφ. Σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Μπορούμε», τα γεύματα μοιράζονται σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Βρισκόμαστε δίπλα στο περιβάλλον
Υιοθετώντας καθημερινές συνήθειες και πρακτικές όπως είναι η μείωση της χρήσης του πλαστικού μίας χρήσης στα γραφεία μας και η ανακύκλωση προϊόντων. Παράλληλα καθ΄ όλη τη διάρκεια τα χρονιάς, πραγματοποιούμε εθελοντικές δράσεις όπως ο καθαρισμός παραλίας. Συγκεκριμένα φέτος για 4η χρονιά συμμετείχαμε στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2022 του Ocean Conservancy, που συντονίζει για την Ελλάδα η HELMEPA, καθαρίζοντας την παραλία Εδέμ στο Παλαιό Φάληρο. Επίσης φέτος σε συνεργασία με την ΜΚΟ WE4ALL, στο πλαίσιο των δράσεων της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης για την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική ανάκαμψη της περιοχής, η KPMG διοργάνωσε τον Μάιο δεντροφύτευση στον Υμηττό με τα στελέχη της εταιρείας, ενώ συνολικά ενίσχυσε με 1.000 δέντρα την αναδάσωση της Αττικής και της Β. Εύβοιας.

ΚPMG Global Cyber Day
Τον Οκτώβριο του 2018, η KPMG ξεκίνησε τη διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «KPMG Global Cyber Day» (Ημέρες για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο) με αφορμή τον Ευρωπαϊκό Μήνα Κυβερνοασφάλειας (ECSM). Πρόκειται για μια κοινωνική πρωτοβουλία παγκόσμιας εμβέλειας της KPMG, με στόχο την εκπαίδευση μαθητών δημοτικού και γυμνασίου, αλλά και των ενηλίκων του περιβάλλοντός τους, σχετικά με τη σημασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Ενίσχυση Δανειστικών Βιβλιοθηκών
Σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου δημιουργούμε και εμπλουτίζουμε δανειστικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα. Η πρώτη δράση ξεκίνησε από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος, εμβαθύνοντας την υποστήριξη της τοπικής κοινότητας, την οποία παρέχει η KPMG από το 2003. Από το 2018 μέχρι σήμερα έχουμε προσφέρει βιβλία και έπιπλα βιβλιοθήκης σε 10 σχολεία, 2.170 μαθητές και 241 εκπαιδευτικούς. Σύνολο 1.065 ποιοτικά βιβλία.

Η εταιρική κοινωνική ευθύνη βρίσκεται στην καρδιά της καθημερινότητάς μας και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στην κοινωνία και στο περιβάλλον ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες που προκύπτουν, ευαισθητοποιώντας τον κόσμο μας διαρκώς και πραγματοποιώντας συνεχώς νέες εθελοντικές δράσεις.

Η KPMG στην ελληνική αγορά
Με 50 χρόνια δράσης στην Ελλάδα, παρέχουμε μέσω 4 εταιρειών, ολοκληρωμένες ελεγκτικές, φορολογικές, λογιστικές, νομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ελληνικές και διεθνείς εταιρείες. Απασχολούμε στα γραφεία μας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη περισσότερα από 700 άτομα, υψηλού επιπέδου επαγγελματίες, με σημαντική και εξειδικευμένη εμπειρία. Είμαστε πιστοποιημένη εταιρεία κατά τα διεθνή πρότυπα ISO 27001:2013 και ISO 9001:2015 ενώ διαθέτουμε και εσωτερικό Διεθνές Σύστημα Ποιότητας και Σύστημα Διαχείρισης Κινδύνων το οποίο εφαρμόζεται κατά την υλοποίηση έργων που αναλαμβάνουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα