«Here For Good»: Έτσι η Hellas Direct αλλάζει την ασφάλεια για τα καλά

MW: Ποια ήταν η ανάγκη για τη δημιουργία της νέας διαφημιστικής καμπάνιας της Hellas Direct;

Γιώργος Σπηλιόπουλος: Η εταιρεία έκλεισε δέκα χρόνια λειτουργίας, μία δεκαετία κατά την οποία φέραμε σημαντικές αλλαγές στο ασφαλιστικό τοπίο στην Ελλάδα. Πλέον, είμαστε αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις, καθώς μεγαλώνουμε και αναπτυσσόμαστε σημαντικά. Ξεκινήσαμε ως start-up και σταθερά εδραιωνόμαστε

ανάμεσα στους μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς. Σε αυτό το κομβικό σημείο, ήρθε η στιγμή να κάνουμε τη μετάβαση, να απευθυνθούμε σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό. Θέλουμε να χτίσουμε ακόμα περισσότερο awareness, να κεφαλαιοποιήσουμε όσα μας διαφοροποιούν. Να κερδίσουμε όσους δεν μας γνωρίζουν και να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη όσων ήδη μας ξέρουν.

Σε ποια ιδέα βασιστήκατε;

Θέλαμε να θυμίσουμε τις αξίες που πρεσβεύουμε, τη διαδρομή μας ως εδώ, ποια σχέση έχουμε χτίσει με τους ασφαλισμένους μας. Και τελικά, να πάμε πέρα από το τι κάνουμε, στο γιατί το κάνουμε. Θέλαμε να πούμε την ιστορία μας χωρίς να συμβιβαστούμε σε φόρμες και εικόνες που δεν μας αντιπροσωπεύουν. Η διαφήμιση δεν θυμίζει ασφαλιστική εταιρία- αλλά ούτε και η Hellas Direct είναι αυτό που θα λέγαμε η «κλασική» ασφαλιστική.

Ποιες προκλήσεις προέκυψαν στον σχεδιασμό και την υλοποίησή της; Πώς τις ξεπεράσατε;

Όπως κάθε νέα καμπάνια, έτσι κι αυτή είχε τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες της. Άλλωστε, δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή. Κρατάω το πιο σημαντικό: Ότι ανταποκριθήκαμε στις προκλήσεις και ανεβάσαμε τον πήχη ψηλά. Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος -ποτέ δεν είναι-, αλλά είχε δημιουργικότητα, ομαδική δουλειά και πολύ καλές συνεργασίες.

Για την παραγωγή, μάς έβγαλαν ασπροπρόσωπους η Boo Productions και η The Magic Bus, που ανταποκρίθηκαν στα ζητούμενα, αν και με πολύ σφιχτά χρονοδιαγράμματα. Αυτό που διευκόλυνε τα πράγματα ήταν το πόσο ξεκάθαρο ήταν στην ομάδα marketing της Hellas Direct, που δούλεψε το δημιουργικό κομμάτι, τι ακριβώς ήθελε να πει και με ποιον τρόπο. Η πλήρης εμπιστοσύνη της διοίκησης της εταιρείας στην ομάδα, δημιούργησε περιβάλλον ασφάλειας και αυτοπεποίθησης. Και, όταν ξέρεις πρώτα εσύ τι θέλεις να μοιραστείς και πώς, είναι και πιο σαφές αυτό που θα ζητήσεις από τους συνεργάτες, ώστε κι εκείνοι να ανταποκριθούν αποτελεσματικά. Κρίκοι στην ίδια αλυσίδα όλοι, για το τελικό αποτέλεσμα που νιώθουμε να μας δικαιώνει.

Πρόσφατα, η Hellas Direct ανανέωσε την εταιρική της ταυτότητα. Ποια προσέγγιση έχει ακολουθηθεί;

Η νέα μας ταυτότητα είναι «καθαρή», λιτή και πολύ δυναμική. Το νέο μας λογότυπο εκπέμπει δυναμισμό, διαρκή κίνηση και, μαζί, απλότητα και οικειότητα. Τα χειρόγραφα στοιχεία αντιπροσωπεύουν τον ανθρώπινο παράγοντα πίσω από κάθε τι που κάνουμε.

Κι εδώ, πίσω από την επιτυχημένη αλλαγή βρίσκεται μια πολύ καλή συνεργασία με την Bob Studio. Οι συνεργάτες κατανόησαν πλήρως πού βρισκόμαστε, πού θέλουμε να πάμε και ποια «γλώσσα» χρησιμοποιούμε. Έτσι, η νέα εταιρική ταυτότητα αντανακλά αυτό ακριβώς που είμαστε και νιώθουμε σήμερα όλοι στην Hellas Direct.

Σε ποιους απευθύνεται η νέα καμπάνια και ποιο το μήνυμα που θέλει να επικοινωνήσει στο κοινό;

Απευθύνεται σε όλους. Όσοι έχουν ασφαλιστεί στην Hellas Direct μπορούν να αναγνωρίσουν στην καμπάνια, την εταιρεία που γνωρίζουν ήδη σε κάθε επαφή μαζί μας, την αμεσότητα, την ειλικρίνεια, τον αυτοσαρκασμό. Σε όσους, ίσως, δεν μας γνώριζαν συστηνόμαστε όπως πραγματικά είμαστε: σύγχρονοι, γρήγοροι, αξιόπιστοι, με χιούμορ. Η καμπάνια μας, είμαστε εμείς.

Επικοινωνούμε, λοιπόν, σε όλους αυτούς με μεγάλη περηφάνια το νέο μας βασικό μήνυμα «Here for good». Ένα μήνυμα με δύο αναγνώσεις: Εδώ για τα καλά, σταθεροί και σίγουροι, αλλά και εδώ για να αλλάξουμε την ασφάλεια για τα καλά και να κάνουμε τη ζωή των ασφαλισμένων μας πιο εύκολη.

Αλήθεια, πώς μπορεί να «αλλάξει η ασφάλεια για τα καλά»;

Η αλλαγή έρχεται όταν χαράσσεις τη δική σου πορεία. Στην Hellas Direct, δεν κάνουμε τίποτα απλώς και μόνο επειδή «έτσι γινόταν». Ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε να πορευόμαστε ακολουθώντας τις αρχές μας: Να τολμάς να ονειρεύεσαι με προσήλωση στον στόχο σου. Να βάζεις πάντα πρώτο τον ασφαλισμένο και σε κάθε επαφή μαζί του να ξεπερνάς τις προσδοκίες του. Να παίρνεις όποιες αποφάσεις χρειάζονται, και τις δύσκολες. Να καινοτομείς και να λύνεις πραγματικά προβλήματα, αξιοποιώντας την τεχνολογία που έχεις στα χέρια σου – ή αναπτύσσοντας δική σου. Να δίνεις σημασία στη λεπτομέρεια χωρίς να χάνεις τη μεγάλη εικόνα, να ορίζεις τα δικά σου standards, βελτιώνοντας αδιάκοπα κάθε υπηρεσία σου. Να βρίσκεις τους κατάλληλους ανθρώπους για την κάθε θέση, ανθρώπους με πάθος και αποφασιστικότητα να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Και να δίνεις ίσες ευκαιρίες σε όλους. Να ενισχύεις καθημερινά το ομαδικό πνεύμα με ειλικρινή επικοινωνία και διαφάνεια, να μοιράζεσαι τα εύσημα, αλλά να αναλαμβάνεις και την ευθύνη, όταν πρέπει.

Να αναγνωρίζεις τα λάθη σου – ώστε να μαθαίνεις από αυτά και να συνεχίζεις, σοφότερος. Να μην σταματάς να εξελίσσεσαι, ό,τι σε έφερε ως εδώ μπορεί να μη σε πάει παραπέρα, θα πρέπει να βρεις εκ νέου τον δρόμο – ή να τον φτιάξεις από το μηδέν, όταν χρειάζεται. Και, τελικά, διατηρώντας την ακεραιότητά σου σε οποιαδήποτε συνθήκη, να κάνεις τη διαφορά. Για σένα και για όλον τον κόσμο.

H Hellas Direct έκλεισε 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας. Ποια είναι τα επόμενα ορόσημα;

Ο απολογισμός της πρώτης 10ετίας έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες και, πλέον, βρισκόμαστε μπροστά σε σημαντικές εξελίξεις, σε τρία διαφορετικά πεδία.

Από τη μία, είναι η επέκταση της Hellas Direct στην αγορά της Ρουμανίας. Κίνηση με εξαιρετικά αποτελέσματα έως τώρα – και πρώτο βήμα στην υλοποίηση των ευρύτερων σχεδίων της εταιρείας στην περιοχή.

Από την άλλη, είναι η διεύρυνση της διανομής των ασφαλιστικών προϊόντων σε όλα τα διαθέσιμα κανάλια, με επένδυση και στα φυσικά δίκτυα. Κίνηση μεγάλης σημασίας για την Hellas Direct, αφού, πλέον, όλοι μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες της, ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο προτιμούν να ασφαλίζονται (direct ή μέσω ασφαλιστή).

Και είναι προτεραιότητα και το Safe Roads Project, με το οποίο φτιάχνουμε και αναβαθμίζουμε σχολικές διαβάσεις. Το πρόγραμμα επεκτείνεται και σύντομα θα είμαστε σε θέση να μοιραστούμε κι άλλες δράσεις με στόχο την ασφάλεια των παιδιών – και όχι μόνο. Ο στόχος είναι η ασφάλεια όλων.

Ποιοι οι μελλοντικοί στόχοι και το όραμα της εταιρείας;

Στόχος μας είναι να αλλάξουμε την ασφάλεια σε αγορές της Ευρώπης όπου δεν παρέχονταν έως τώρα επαρκείς υπηρεσίες. Με την πιο σύγχρονη τεχνολογία -και εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης- δημιουργούμε ασφαλιστικά προϊόντα που θα είναι εξατομικευμένα, οικονομικά προσβάσιμα και διαθέσιμα σε όλους.

Το όραμά μας είναι να γίνουμε ηγέτιδα digital ασφαλιστική εταιρεία, χτίζοντας σχέσεις που βασίζονται στην ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό. Σκοπός μας, πάντα, είναι να κάνουμε τη ζωή όλων καλύτερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα