Ermis Awards 2023: Επιβραβεύοντας τη σπουδαία δημιουργικότητα

Τα Ermis Awards, ο θεσμός που καταγράφει διαχρονικά την εξέλιξη της ελληνικής διαφήμισης και την πορεία της επικοινωνίας στην Ελλάδα, απονεμήθηκαν εχθές, 1η Φεβρουαρίου, αναδεικνύοντας μεγάλη νικήτρια της βραδιάς την Ogilvy.

Σκοπός των Ermis Awards, που απονεμήθηκαν στο γεμάτο κόσμο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος» του Ωδείου Αθηνών,

από την Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ), είναι η ανάδειξη των πιο δημιουργικών Διαφημιστικών Έργων, Προγραμμάτων Δημοσίων Σχέσεων, Προγραμμάτων Άμεσου Marketing, Προγραμμάτων Δημιουργικής Χρήσης των Μέσων, Έργων Ψηφιακής Επικοινωνίας κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, για πρώτη φορά, η διοργάνωση απένειμε νέες ειδικές διακρίσεις, όπως τo Ermis White, το οποίο δημιουργήθηκε για να επιβραβεύσει «τη σπουδαία δημιουργικότητα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, το οποίο απονεμήθηκε στον συγγραφέα και σεναριογράφο, Ευθύμη Φιλίππου και το Γραφείο Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την καμπάνια του στο TikTok. Πολύ ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν όταν απονεμήθηκε το Ermis… Woof στα σκυλιά που πρωταγωνίστησαν στη διαφήμιση της Ikea.

Παρουσιαστής της απονομής ήταν και φέτος ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος, για άλλη μια χρονιά, κράτησε «ζεστό» το κοινό με την ενέργεια και το χιούμορ του. Μετά το τέλος κάθε απονομής, καθώς η εκδήλωση χωρίστηκε σε δύο μέρη, ακολούθησε cocktail party. Μεγάλοι χορηγοί της απονομής ήταν ο ANT1 και ο Κωτσόβολος, Χρυσοί Χορηγοί η ATCOM και το Mega, Χορηγοί το Efood, η Coca Cola Τρία Έψιλον και η DPG Media Group και Υποστηρικτές η Ideal Image, το Star, η Musou Music Group και η Phaistos. Την παραγωγή της εκδήλωσης ανέλαβε η Foss Productions.

Οι μεγάλες διακρίσεις
Αναλυτικότερα, τα μεγαλύτερα βραβεία της φετινής διοργάνωσης απονεμήθηκαν στην Ogilvy η οποία διακρίθηκε ως «Ad Agency of the Year», «Digital Ad Agency of the Year», «Direct Agency of the Year» και «PR Agency of the Year». Η Beetroot αναδείχθηκε «Branding & Design Agency of the Year», η Tempo OMD Hellas «Media Agency of the Year» και η
Topcut Modiano «Film Production Company of the Year». Οι διαφημιζόμενοι που διακρίθηκαν στην απονομή ήταν η Aegean Airlines ως «Client of the Year», το Dove ως «Creative Brand of the Year – Product» και η Aegean ως «Creative Brand of the Year – Services».

Συλλογική προσπάθεια για εξωστρέφεια και δημιουργικότητα
Ανοίγοντας τη βραδιά, η Καλλίνα Κυρατσούλη, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Head of Creative στη Soho Square Athens, αρχικά, ευχαρίστησε τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και τους χορηγούς, τονίζοντας την προσπάθεια των βραβείων για εξωστρέφεια και δημιουργικότητα. «Πιστεύω πως ο μόνος τρόπος για να το πετύχουμε είναι να είμαστε όλοι μαζί, όπως είμαστε σε αυτήν εδώ την αίθουσα, δημιουργικοί, planners, designers, εταιρείες παραγωγής, δημοσίων σχέσεων, media, διαφημιζόμενοι και, φυσικά, διαφημιστές. Σας έχουμε όλους ανάγκη και μόνο όταν όλοι μαζί βάλουμε έναν στόχο, τότε μπορούν να ληφθούν ιδέες, όπως αυτές που θα βραβεύσουμε σήμερα».

«Το δημιουργικό προϊόν δεν είναι αυτοσκοπός»
O Μανόλης Παπαπολύζος, Πρόεδρος της ΕΔΕΕ, στον χαιρετισμό του θύμισε, μεταξύ άλλων, στο κοινό πως πριν από έναν περίπου χρόνο, μαζί με τον Γρηγόρη Αντωνιάδη, Πρόεδρο του ΣΔΕ, ανακοίνωσαν το πρώτο σχέδιο δράσεων «Creativity for all», δίνοντας εργαλεία για την παραγωγή καλύτερου, δημιουργικού προϊόντος. «Το δημιουργικό προϊόν δεν είναι αυτοσκοπός, είναι κάτι που συγκινεί, διασκεδάζει, φέρνει καλύτερα αποτελέσματα», ανέφερε, σημειώνοντας τη συμπάθεια του κοινού προς τις έξυπνες, με χιούμορ διαφημίσεις. Στη συνέχεια, έκανε αναφορά στις δράσεις των δύο φορέων, αλλά και στα μελλοντικά τους σχέδια για τη βελτίωση του κλάδου και, τέλος, ευχαρίστησε τα μέλη του Steering Committee για την πολλή και σκληρή δουλειά που έχουν ήδη προσφέρει.

Με χιούμορ και ευρηματικότητα
Τα φετινά fillers κέρδισαν για μια ακόμα χρονιά τις εντυπώσεις, καθώς το χιούμορ και η ευρηματικότητα των ανθρώπων του χώρου «μιλούν» πάντα στο συναίσθημα του κοινού. Συγκεκριμένα, το filler στην κατηγορία «Branding & Design» δημιούργησαν οι Ogilvy και Foss Productions, στην «Entertainment & Brand Experience» οι Soho Square και Foss Productions, στην «Direct» οι McCann Worldgroup Athens και Boo Productions, στην «Digital» οι LamaDDB. και Central Athens, στην «PR» οι Admine και Stefi Productions, στην «Production» οι MullenLowe Athens και Stefi, στην «Campaigns» η Frank & Fame, στην «Καταχωρίσεις» οι Cream/ Rascal και Avion Films, στην «Υπαίθριες διαφημίσεις» οι VML και Movielab, στη «Ραδιοφωνικά Μηνύματα» οι Another Circus και TopCut Modiano και στη «Διαφημιστικές Ταινίες» οι Leo Burnett και Takes 2.

Μεγάλες διακρίσεις

AD Agency of the Year
OgilvyBranding & Design Agency of the Year
BeetrootDigital AD Agency of the Year
OgilvyDirect Agency of the Year
OgilvyMedia Agency of the Year
Tempo OMD HellasPR Agency of the Year
OgilvyFilm Production Company of the Year
Topcut ModianoClient of the Year
AegeanCreative Brand of the Year – Product
DoveCreative Brand of the Year – Services
Aegean

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα