Data, AI, automation

Τι θα καθορίσει το μέλλον της ψηφιακής διαφήμισης;

Η δημιουργία native περιεχομένου προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του κοινού είναι μια τάση η οποία θα αναπτύσσεται συνεχώς. Ταυτόχρονα, η αυξημένη χρήση video κατατάσσει τα συγκεκριμένα ads formats ιδιαιτέρα αποδοτικά, αφού μπορούν να προσελκύσουν την προσοχή των χρηστών στα social media αλλά και στα websites τα οποία έχουν ενσωματώσει περισσότερες δυνατότητες video

διαφημίσεων. Η συλλογή και ανάλυση δεδομένων των χρηστών θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα των καμπανιών. Βέβαια η όλη διαδικασία θα πρέπει να υλοποιείται με σεβασμό στην ιδιωτικότητα των χρηστών αλλά και τους κανονισμούς της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Τέλος η συνεχής χρήση και ανάπτυξη τεχνολογιών AI, θα συνεχίσουν να επαναπροσδιορίζουν τον τομέα της ψηφιακής διαφήμισης.

Τι θα εννοούμε αύριο μιλώντας για αυτοματοποίηση;

Με τον όρο αυτοματοποίηση, αναφερόμαστε στη χρήση τεχνολογίας και αυτοματοποιημένων διαδικασιών για την εκτέλεση εργασιών χωρίς ή με μερική ανθρώπινη παρέμβαση. Η αυτοματοποίηση έχει το δυναμικό να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα, την ακρίβεια και την απόδοση σε συγκεκριμένες διαδικασίες, μειώνοντας τον κίνδυνο λαθών. Έχοντας υλοποιήσει πληθώρα marketing automation για brands, παρατηρήσαμε κατακόρυφη αύξηση σε σημαντικά KPIs. Θεωρώ ότι η ανάγκη για συλλογή περισσότερων δεδομένων, η χρήση BI από τις επιχειρήσεις θα επιφέρουν την ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη της αυτοματοποίησης.

Ποια τεχνολογία θα φέρει επανάσταση στη δουλειά σας;

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI). Μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανάλυση των δεδομένων των πελατών και των συμπεριφορών τους, προκειμένου να δημιουργηθούν αποτελεσματικότερες καμπάνιες. Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο στρατηγικής και να ληφθούν αποφάσεις βασισμένες σε δεδομένα. Ωστόσο είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η ανθρώπινη εμπειρία και δημιουργικότητα συνεχίζουν να παραμένουν σημαντικοί παράγοντες για την ανάπτυξη των digital agencies.

Keywords
Τυχαία Θέματα