Ξένα δίκτυα: Πολύωρες αναμεταδόσεις από την Αθήνα

17:51 27/6/2011 - Πηγή: TVNea
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗΕβδομάδα θρίλερ – κρίσιμη εβδομάδα για το Ευρώ – οικονομική τραγωδία – Ναυμαχία της Αθήνας … αυτοί είναι λίγοι από τους πολλούς τίτλους των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών καναλιών της Ευρώπης την Κυριακή το βράδυ. Στον παλμό της Αθήνας ξαναζούν τα ξένα δίκτυα, ακριβώς επτά χρόνια μετά τους φαντασμαγορικούς Ολυμπιακούς Αγώνες
της χώρας μας.


Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 43 ζωντανές συνδέσεις με την Αθήνα πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα το δεύτερο κρατικό κανάλι της Γερμανίας. Για την σύγκριση, το ίδιο κανάλι στο απόγειο της πυρηνικής κρίσης στην Φουκουσίμα πραγματοποίησε σε μία μέρα 41 ζωντανές συνδέσεις. Το ενδιαφέρον για την Ελλάδα μεγάλο, άλλοτε με εικόνες και συνεντεύξεις περαστικών και άλλοτε με πλάνα αρχείο από βίαιες διαδηλώσεις ή και σοβαρές αναλύσεις για το κίνημα των Αγανακτισμένων.
Στο ίδιο μήκος κύματος οι δημοσιογράφοι από την Γαλλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Φινλανδία, την Ολλανδία και την Μεγάλη Βρετανία. Οι συνεντεύξεις και η καθημερινότητα του Έλληνα γίνεται θέμα. Άλλοτε με φόντο ένα ιατρείο μίας ψυχολόγου και άλλοτε στο σπίτι μίας οικογένειας που ετοιμάζεται –συλλογικά- για τις πανελλήνιες του γιου. Οι «Οικογενειακές Ιστορίες» στο δελτίο των 7.30! Μεγάλο το ενδιαφέρον και για ...

τα σοκάκια στο Μοναστηράκι, όπου οι τουρίστες δείχνουν να συμπονούν και να απορούν. «Τι φταίει ο λαός? Γιατί να πληρώσουν αυτοί που δεν φταίνε?» ή «Μας ρώτησε η καθαρίστρια του ξενοδοχείου από πού είμαστε και όταν τους είπαμε “Γερμανία“ μας αγριοκοίταξε και έφυγε» ή «Στην κρουαζιέρα δεν ήταν τόσο φιλικοί μαζί μας, όσο με τους Γάλλους συνταξιδιώτες» ή «Αν αυτά τα μέτρα τα έφερνε η Μέρκελ, ούτε θα ξανάμπαινε στην Βουλή στις επόμενες εκλογές». Τα ρεπορτάζ συνεχίζονται, οι δημοσιογράφοι καταφτάνουν κατά εκατοντάδες και δεν είναι καθόλου υπερβολικός ο αριθμός.

Αποκορύφωμα όλων η Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Τα μεγαλύτερα κανάλια ετοιμάζουν έκτακτες εκπομπές και πολύωρες συνδέσεις, ενώ κάποια ιδιωτικά έχουν ήδη σχεδιάσει να μεταφέρουν το δελτίο τους … στον Λυκαβηττό με θέα και πιάτο την Αθήνα, ανάμεσα τους το Russia Today, το France 24, το Al Jazeera ή και το γερμανικό n-tv, συμφερόντων RTL. Πρώτοι και καλύτεροι οι κρατικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί από την Γερμανία, την Αυστρία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Μεγάλη Βρετανία που αναμένεται να αυξήσουν αισθητά τις ζωντανές συνδέσεις, ακόμη και στα ψυχαγωγικά μαγκαζίνα τύπου tabloid. Ο λόγος? Οι φορολογούμενοι των χωρών αυτών θα πρέπει να βάλλουν πλάτες για το … (ελληνικό) τραπεζικό πρόβλημα. Αξιοσημείωτη και η απόφαση φινλανδικών και γαλλικών δικτύων που ετοιμάζουν ζωντανές συνδέσεις και απευθείας μεταφράσεις των ρητορικών και πολιτικών ομιλιών την ημέρα ψήφισης του προγράμματος. Το ελληνικό κοινοβούλιο live σε μορφή Eurovision, με εμφανίσεις και πολιτικούς σχολιασμούς.

*Φωτογραφία: Μία ελληνική οικογένεια και τα καθημερινά της προβλήματα εν κρίση, για λογαριασμό της
Keywords
Τυχαία Θέματα