Ξεκίνησε η δίκη του Πακιστανού:Παλεύει η 16χρονη Μυρτώ στις ΗΠΑ

08:19 30/10/2013 - Πηγή: TVNea
Ξεκίνησε χθες η δίκη του 22χρονου Πακιστανού Αχμέτ Βάκας, ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποίησε βάναυσα τον Ιούλιο του 2012 την 16χρονη Μυρτώ στην Πάρο. Ο 22χρονος δικάζεται για το αδίκημα της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, αναφορικά με τα στοιχεία που έδωσε για την ταυτότητα και την ηλικία του, την ημέρα που συνελήφθη.
Στη δίκη παρίστανται οι γονείς της άτυχης 16χρονης, οι οποίοι ταξίδεψαν από τη Βοστόνη,
όπου νοσηλεύεται η Μυρτώ σε κέντρο αποκατάστασης από τις αρχές Ιουνίου.
Μιλώντας στο Mega η μητέρα της 16χρονης για τη συγκλονιστική περιπέτεια που βιώνει η οικογένειά της, ύστερα από την κακοποίηση της κόρης της είπε μεταξύ άλλων: «Προσπαθώ να μη σκέφτομαι τίποτα που να αφορά αυτό το πλάσμα (τον Πακιστανό), γιατί όσο και να το σκεφτώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τρελαθώ. Κοιτάω μόνο τη Μυρτώ. Πώς θα αντιμετωπίσω τα προβλήματά της. Για μένα είναι πολύτιμη». Σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας της κόρης της, η κ. Κοτρώτσου ανέφερε πως όσον αφορά την κίνηση και την ομιλία η βελτίωση είναι υποτυπώδης, ενώ νοητικά υπάρχει κάποια εξέλιξη.
«Το κυριότερο, όμως, πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μυρτώ αυτή τη στιγμή είναι από κάποιες κρίσεις νευρικές που καταλήγουν σε επιληπτικές», τόνισε η μητέρα της.
Η οικογένεια της 16χρονης έχει ζητήσει την αναβολή της δίκης για ανθρωποκτονία, καθώς η μητέρα είναι και η μοναδική μάρτυρας κατά του Πακιστανού. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η μητέρα, ο 22χρονος σχεδίαζε την επίθεση στο κορίτσι αρκετό καιρό. «Είμαι η μοναδική αυτόπτης μάρτυς. Είμαι η μοναδική που τον είδε πώς κοιτούσε και τι έκανε, πριν κάνει ό,τι έκανε. Είμαι η μοναδική που μπορεί να περιγράψει με σαφήνεια τον τρόπο, που μελετούσε τις κινήσεις μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα