ΣΟΚ με το κύκλωμα εμπορίας βρεφών στη ΛΑΜΙΑ:Μωρά για 25.000 ευρώ?

08:19 30/10/2013 - Πηγή: TVNea
Μετά την υπόθεση της μικρής Μαρίας στο φως έρχεται και πάλι η υπόθεση με το μεγάλο κύκλωμα εμπορίας βρεφών στη Λαμία που εξαρθρώθηκε το 2011 από τις αρχές, καθώς ερευνάται το ενδεχόμενο το ξανθό αγγελούδι να έχει πέσει θύμα αυτής της σπείρας.
Όλα άρχισαν το 2010 όταν η αστυνομία της Βουλγαρίας έστειλε σήμα στην ΕΛ.ΑΣ καθώς υπήρχαν υποψίες ότι σπείρα από Βούλγαρους υπηκόους είχε στήσει μία φάμπρικα παράνομων υιοθεσιών με έδρα την Λαμία.
Η υποδιεύθυνση αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής έπιασε δουλειά. Ξεκίνησαν οι παρακολουθήσεις σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Η επιχείρηση κρατά οχτώ μήνες. Τον Ιανουάριο του 2011 συλλαμβάνονται 12 άτομα.
Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εντόπιζαν γυναίκες τους τελευταίους μήνες της κύησης και εκμεταλλευόμενοι την άσχημη οικονομική τους κατάσταση και την ευάλωτη θέση τους, τις έπειθαν να έρθουν στη χώρα μας να γεννήσουν και στη συνέχεια αφαιρούσαν τα παιδιά τους και τα παρέδιδαν σε ζευγάρια Ελλήνων αντί του χρηματικού ποσού των 20.000-25.000 ευρώ! Οι γυναίκες έπαιρναν το 10% περίπου από την τιμή πώλησης του βρέφους.
Οι γυναίκες κρατούνταν στη Λαμία σε ειδικά διαμορφωμένα σπίτια έτσι ώστε να είναι απομονωμένες από τον έξω κόσμο. Όσες από τις γυναίκες αρνούνταν να παραδώσουν τα νεογέννητα τους τα αφαιρούσαν με τη βία. Στη συνέχεια με τη χρήση πλαστών εγγράφων κατόρθωναν να αποκτήσουν τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να προχωρήσουν στις σχετικές υιοθεσίες.
Από την έρευνα έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 17 γυναίκες.
Οι περισσότερες ηλικίας 18-40 ετών οι οποίες μεταφέρθηκαν στη χώρα μας, γέννησαν σε ελληνικά νοσοκομεία και στη συνέχεια τα μωρά τους υιοθετήθηκαν από ελληνικές οικογένειες.
Ειδικά στο νοσοκομείο της Βουλγαρίας, οι γέννες από Βουλγάρες γυναίκες έφτασαν το 10% των συνολικών τοκετών του νοσοκομείου.
Ως εγκέφαλοι της σπείρας φέρεται να είναι ένα ζευγάρι Βουλγάρων ενώ ερευνάται και η εμπλοκή Ελλήνων οι οποίοι βοηθούσαν για τον εντοπισμό των οικογενειών που θα ήθελαν να αποκτήσουν ένα μωρό έναντι χρημάτων.
Άγνωστο παραμένει πόσα τελικά βρέφη έχουν δοθεί για υιοθεσίες στην Ελλάδα. Η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας έχει πάρει το βιβλίο καταγραφής του νοσοκομείου τοκετών της Λαμίας και συνεχίζει την έρευνα για να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ύστερα από διασταύρωση στοιχείων κι άλλες περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα