Βαριά η "καμπάνα" που έριξε στην εκπομπή του Λ.Λαζόπουλου το ΕΣΡ

18:41 6/9/2011 - Πηγή: TVNea
Πρόστιμο 80.000 ευρώ επιβλήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου στην εκπομπή Αλ Τσαντίρι Νιουζ, που προβλήθηκε στις 31/5/2011, για διασφάλιση προστασίας θεσμών και προστασίας προσωπικότητας αναφερομένων προσώπων, έπειτα από καταγγελίες πολιτών.
Η συγκεκριμένη εκπομπή προέβαλε στα πρόσωπα των απριλιανών δικτατόρων μονταρισμένα τα πρόσωπα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του τέως κυβερνητικού εκπροσώπου
Γιώργου Πεταλωτή και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, με υπόκρουση στρατιωτικών εμβατηρίων.
«Άλλο ελευθερία λόγου και άλλο ασυδοσία και εκτροπή», δήλωσε ερωτώμενος ο πρόεδρος του ΕΣΡ Γιάννης Λασκαρίδης, σχολιάζοντας την απόφαση της ολομέλειας.
Τι είναι σάτιρα ;  (δίνουμε έναν ορισμό μπας και το δουν μερικοί του ΕΣΡ)...


Η σάτιρα επιχειρεί τον εμπαιγμό κάποιας έννοιας ή προσώπου που ο σατιρικός καλλιτέχνης θεωρεί ότι αξίζει τέτοια αντιμετώπιση με σκοπό συχνά τη βελτίωση του αντικειμένου. Γίνεται μέσω μεθόδων όπως η παρωδία, η υπερβολή, η σύγκριση, η αναλογία και η ειρωνεία.
Ενώ η σάτιρα μπορεί να αποτελέσει μέσο διασκέδασης, γι' αυτό και συχνά είναι βάση του χιούμορ και συνεπώς συστατικό της κωμωδίας, δεν περιορίζεται στον τομέα της ψυχαγωγίας. 
Keywords
Τυχαία Θέματα