Το ξέσπασμα του Νίκου Γεωργιάδη!

10:15 1/7/2015 - Πηγή: TVNea
Γράφει ο Νίκος Γεωργιάδης:

"Ελλάδα ώρα μηδέν", "Η πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα" και άλλοι τέτοιοι βαρύγδουποι τίτλοι μας έχουν κυριολεκτικά στοιχειώσει τις τελευταίες μέρες.

Όλοι σχεδόν έχουν πολύ θυμό μέσα τους και στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου- γνώριμο χαρακτηριστικό του έθνους μας αυτό.

Στο στόχαστρο βρίσκονται, φυσικά και οι καλλιτέχνες, αλλά και όσοι ασχολούνται με το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ. Το βλέπεις στα σχόλια κάθε ανάρτησής τους στα social media.

"Ο λαός πεινάει και εσείς στον κόσμο σας", "Ε βέβαια εμείς υποφέρουμε και εσείς ζείτε στη χλιδή" και άλλες ακόμα πιο δηλητηριώδεις ατάκες εκτοξεύονται χωρίς δεύτερη σκέψη.

Για την ακρίβεια, οι διάσημοι δεν έχουν ούτε το δικαίωμα να τοποθετηθούν απέναντι σε όσα γίνονται, γιατί και πάλι θα ενοχλήσουν.

Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για όλους εμάς που ασχολούμαστε με τους celebrities. Γιατί, σου λέει, πρέπει να έχεις τύψεις που η δουλειά σου έχει να κάνει με τον τομέα της ψυχαγωγίας και όχι της ενημέρωσης- ταυτόχρονα δεν έχεις το δικαίωμα ΕΣΥ που γράφεις συνέχεια για τη Μενεγάκη να εκφράσεις άποψη για τη βαθιά πολιτική κρίση που διανύουμε.

Λοιπόν, εγώ προσωπικά δεν έχω καθόλου τύψεις γι' αυτό που κάνω...

Γιατί αυτή η δουλειά ζει χιλιάδες οικογένειες. Γιατί η ψυχαγωγία, το gossip, οι ωραίες εικόνες, η πλάκα χρειάζονται και αυτά, κάνεις λίγο αποσυμπίεση από όσα σε βαραίνουν και ναι, έχω και εγώ, όπως όλοι, αυτό το βάρος μέσα μου από την ώρα που ξυπνάω μέχρι την ώρα που κοιμάμαι.

Γιατί ο μισθός που παίρνω ως επικεφαλής του περιοδικού που εργάζομαι είναι μικρότερος από ένα αντίστοιχο διευθυντικό στέλεχος άλλης ιδιωτικής εταιρίας. Άρα δεν νιώθω, ούτε είμαι, προνομιούχος.

Προνομιούχος νιώθω γιατί κάνω μια δουλειά που αγαπώ και επειδή την κάνω πολλά χρόνια τώρα, δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα εξίσου αποτελεσματικά κάνοντας κάτι άλλο.

Το ΟΚ! και τα υπόλοιπα περιοδικά θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να αναστείλουν τη λειτουργία τους; Τα βραβεία του Mad να ακυρωθούν και να χαθούν τα χρήματα των χορηγών που θα καλύψουν τις αμοιβές των υπαλλήλων; Τα δεκάδες sites που δεν έχουν πολιτικό χαρακτήρα να αρχίσουν ξαφνικά να γράφουν μόνο για τον Βαρουφάκη και τον Βενιζέλο; Να μην αγοράσει κανείς ρούχα, να μην πάει καμιά γυναίκα στο κομμωτήριο, να βάλουν λουκέτο τα θέατρα, τα σινεμά και τα μπαρ γιατί έφτασε, σου λέει, η συντέλεια και δεν έχεις δικαίωμα να χαμογελάσεις.

Είσαι κατάπτυστος αν νιώσεις έστω και λίγο καλά όταν θέλουν να μας κατασπαράξουν οι Θεσμοί.

Εγώ λοιπόν επιλέγω να ψηφίσω "όχι" (και δεν αναφέρομαι φυσικά στο δημοψήφισμα). Ψηφίζω "όχι" στην οργή προς τον συνάνθρωπό μας, όχι στον αυτοτραυματισμό της καθημερινότητας που μας αξίζει να έχουμε.

entertv.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα