Τι θα κάνει η ΕΡΤ με τα αθλητικά?

17:05 5/6/2011 - Πηγή: TVNea
ΕΧΑΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗΤην Δευτέρα εκτιμώνται τελικές αποφάσεις για το αθλητικό πρόγραμμα της ΕΡΤ, κυρίως σε ότι αφορά τις ποδοσφαιρικές μεταδόσεις. Σύμφωνα με το στρατηγικό πρόγραμμα οικονομίας που συντάχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, η ΕΡΤ θα συνεχίζει να φιλοξενεί σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται
ο Στίβος, το Τένις, το Μουντιάλ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά και στο Ευρωπαϊκό των αντίστοιχων εκδηλώσεων. Παράλληλα η ΕΡΤ θα φιλοξενήσει και την Υδατοσφαίριση (κοινώς Πόλο), αλλά και αγώνες βόλεϊ. Ως προς την Σούπερ Λίγκα εκτιμάται πως η ΕΡΤ τελικά θα πουλήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Skoda Ξάνθης στη Nova, ανανεώνοντας ωστόσο τις διαπραγματεύσεις για τα πλάνα της Αθλητικής Κυριακής.
Το στρατηγικό πλάνο οικονομίας για την ΕΡΤ περιλαμβάνει:-μείωση του προσωπικού κατά 40% (απολύσεις, εθελούσιες, μετατάξεις)-κλείσιμο όλων των ψηφιακών καναλιών πλην του ΕΡΤ-HD και ένταξη του περιεχομένου στην ΕΤ1, ΝΕΤ και στην ΕΤ3-περιορισμό των περιφερειακών κρατικών ραδιοφώνων από 19 σε 7 -σταδιακή αποχώρηση από την διαφημιστική αγορά των ΕΤ1 και ΕΤ3-πώληση της ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ (γραφεία, στούντιο, κτηριακές εγκαταστάσεις εν γένει).
Keywords
Τυχαία Θέματα