Τελική φάση αδειών: Οι υποψήφιοι σε κλειστά δωμάτια χωρίς κινητά θα παίζουν πόκερ με τις προσφορές

14:30 11/7/2016 - Πηγή: TVNea
Μια παρτίδα σκληρού πόκερ για λίγους και ικανούς, όπου δεν θα κερδίσει απαραίτητα αυτός που έχει να διαθέσει τα περισσότερα χρήµατα θα παιχτεί στα µέσα του Αυγούστου, στα γραφεία της Γενικής Γραµµατείας Ενηµέρωσης και Επικοινωνίας.

Η διαδικασία, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» δεν είναι ένας απλός πλειοδοτικός διαγωνισµός, αλλά θυµίζει σενάριο κατασκοπευτικής ταινίας, µε µυστικά δωµάτια, εµπάργκο σε κινητά τηλέφωνα και επικοινωνίες, τακτικισµούς και υπόγειες συνεννοήσεις.

Αυτοί που θα πάρουν τελικά τις άδειες θα είναι εκείνοι που θα πάνε πολύ καλά διαβασµένοι και προετοιµασµένοι,
αλλά, κυρίως, εκείνοι που θα έχουν ψυχολογήσει σωστά τους αντιπάλους τους. Αν δεν αλλάξει κάτι από τη διαδικασία των προσωρινών ασφαλιστικών µέτρων που είναι σε εξέλιξη, µε βάση τους σχεδιασµούς της κυβέρνησης, στις 11 το πρωί της 12ης Αυγούστου, οι υποψήφιοι καναλάρχες θα περάσουν την πόρτα της Γενικής Γραµµατείας Ενηµέρωσης.

Η κρισιµότητα και η δυσκολία του διαγωνισµού είναι τέτοιες που όλοι σχεδόν θα βρεθούν εκεί αυτοπροσώπως. Ορισµένοι από τους ισχυρότερους Ελληνες επιχειρηµατίες και καναλάρχες θα βρεθούν λοιπόν αυτοπροσώπως δίπλα δίπλα. ∆εν θα είναι εκεί όµως µόνοι τους.

Ο καθένας έχει το δικαίωµα να συνοδεύεται από τρεις συµβούλους - συνεργάτες. Ο ένας από αυτούς θα είναι σίγουρα ο νοµικός σύµβουλος που έχει τρέξει όλη τη διαδικασία της αδειοδότησης.

Πριν περάσουν την πόρτα της αίθουσας όπου θα γίνει η πρώτη φάση του διαγωνισµού υποψήφιοι και συνεργάτες θα υποχρεωθούν να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα αλλά και κάθε άλλη συσκευή επικοινωνίας. Οπως ορίζεται ρητά στην προκήρυξη, από την ώρα που θα ξεκινήσει ο πλειστηριασµός και µέχρι το τέλος του απαγορεύεται κάθε επαφή µε τον έξω κόσµο των υποψηφίων αλλά και των κρατικών υπαλλήλων που θα συµµετέχουν.

Απαλλαγµένοι από τα κινητά τους τηλέφωνα και µε τέσσερις κλειστούς φακέλους στο χέρι, οι υποψήφιοι θα καθίσουν γύρω από ένα µεγάλο τραπέζι. Εκεί ο αρµόδιος υπάλληλος θα ξεκινήσει τη διαδικασία µε τον πλειστηριασµό της πρώτης άδειας και ο ένας µετά τον άλλον οι υποψήφιοι θα ανοίξουν τον φάκελο που έχουν ετοιµάσει ειδικά γι’ αυτή την άδεια.

Τα ποσά θα διαβάζονται δυνατά και θα είναι ορατά και προσβάσιµα σε όλους και ο αρµόδιος υπάλληλος θα ανακοινώσει τους δύο υποψηφίους µε τη µεγαλύτερη προσφορά, ενώ οι υπόλοιποι θα... πάνε για καφέ στο τραπέζι µε τα αναψυκτικά που θα έχει στηθεί.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα για τους δυο πρώτους η µεγάλη µάχη µόλις θα αρχίζει. Οι δυο που πλειοδότησαν στην πρώτη φάση του διαγωνισµού θα µπουν µαζί µε τους συνεργάτες τους σε ένα δεύτερο δωµάτιο που θα έχει δύο τραπέζια και δύο υπολογιστές. Κάθε πλευρά θα κάτσει µπροστά από έναν υπολογιστή και η µάχη θα αρχίσει.

Στην οθόνη θα εµφανιστεί το µεγαλύτερο ποσό που προσφέρ θηκε στην πρώτη φάση της διαδικασίας και η πλειοδοσία θα αρχίσει. Το πρώτο χτύπηµα θα πρέπει να το κάνει αυτός που κατέθεσε το δεύτερο µεγαλύτερο ποσό. Ο υποψήφιος θα «χτυπήσει» καλούµενος να αυξήσει την προσφορά το λιγότερο κατά 500.000 ευρώ.

Αυτός που θα κερδίσει θα βάλει και την πρώτη άδεια στην τσέπη του. Θα αποσυρθεί από τον διαγωνισµό, αλλά δεν θα µπορεί να φύγει από την αίθουσα µέχρι να τελειώσει η διαδικασία. Ο ηττηµένος θα επιστρέψει στο µεγάλο τραπέζι, όπου όλοι θα συγκεντρωθούν για να ξεκινήσει ο πλειστηριασµός της δεύτερης άδειας. Οι υποψήφιοι θα βγάλουν στο τραπέζι τον κλειστό φάκελο µε το ποσό που προσφέρουν για τη δεύτερη άδεια, οι φάκελοι θα ανοιχθούν και η διαδικασία θα αρχίσει από την αρχή... http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα