Τα γιούχα των γερμανών αμαύρωσαν την Eurovision

17:00 15/5/2011 - Πηγή: TVNea
ΤΡΕΛΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣΚάθε χρόνο το κοινό γιουχάρει στις γνωστές «ψηφοφορίες γειτονίας» και κάθε χρόνο η χώρα φιλοξενίας δείχνει την συμπάθεια της στο κομμάτι που προπορεύεται στην ψηφοφορία. Το ακούσαμε στην Αθήνα με την συμμετοχή της Φινλανδίας, στην Μόσχα με την συμμετοχή
της Γερμανίας, ακόμη και στην Κωνσταντινούπολη με την συμμετοχή της Ουκρανίας. Δεν το είδαμε φέτος στο Ντίσσελντορφ με το Αζερμπαϊτζάν. Το κοινό της Γερμανίας αδυνατεί να καταλάβει τα κοινά μουσικά ακούσματα, τα κοινά μουσικά είδωλα και φυσικά πωρώνεται  από τις κλασικές διατυπώσεις των σχολιαστών. Ωστόσο, ακόμη και η άψογη Μαρία Κοζάκου μπήκε στο κλίμα με ειρωνικές κορώνες στις ψηφοφορίες του ανατολικού και του σκανδιναβικού μπλοκ
Στα αρνητικά της φετινής εκδήλωσης ήταν σίγουρα τα φανατικά γιούχα των Γερμανών. Ιδιαίτερα, όταν το δωδεκάρι της Κύπρου έφτασε προς την Ελλάδα, όπου η παρουσιάστρια ...  δεν κατάφερε να εισακουστεί με το γαλλικό της «La Grèce, douze points». Κυρίως οι τηλεθεατές που άκουγαν μέσω Dolby Surround 5.1 θα ξέρουν πόσο τραγικό ήταν το στιγμιότυπο.  Τα γιούχα βεβαίως, δεν σχολιάστηκαν μόνο από την Μαρία Κοζάκου που διακωμώδησε ορθώς το περιστατικό, αλλά και από την ιταλίδα Ραφαέλα Καρά. «Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα του κοινού, γιατί δεν σέβονται την ψήφο?», είπε η Ραφαέλα από το στούντιο υπερπαραγωγής από όπου ανέλυε τον διαγωνισμό. «Μετέφεραν την φιλοσοφία του γηπέδου και στο κοινό, κρίμα» δήλωσε ο Πολωνός της TVP. «Νομίζω οι γερμανοί δεν κατάλαβαν ότι είναι χώρα υποδοχής» τόνισε ο Ισπανός που άκουγε έκπληκτος τα γιούχα του κοινού στο δωδεκάρι της Πορτογαλίας. Ενδιαφέρουσα ήταν και η άποψη της δανικής τηλεόρασης: «Όσο και να φωνάζετε, το δωδεκάρι το πήραμε».  Την ίδια «αγάπη» του κοινού εισέπραξε το Σαν Μαρίνο, η Ιταλία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ισλανδία, η Ουκρανία, η Λευκορωσία, η Μάλτα. Το κοινό ωστόσο δεν φαίνεται να έφερε αντιρρήσεις στο δωδεκάρι της Γερμανίας στην Αυστρία, γεγονός που ο γερμανός σχολιαστής έσπευσε να ξεκαθαρίσει: «Αυτό δεν είναι ψήφος γειτονίας, νομίζω οι Γερμανοί πράγματι αγάπησαν το κομμάτι της Αυστρίας» (μας έπεισες!).

Οι γερμανοί από την είσοδο του televoting κάνουν λόγο για γειτονικές και διπλωματικές ψηφοφορίες, αγνοώντας σαφώς την κοινή μουσική κουλτούρα και τα κοινά παιδικά είδωλα σε χώρες της Σκανδιναβίας ή της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Μπορεί οι Γερμανοί να έκαναν μία από τις πιο σπουδαίες και τηλεοπτικές παραγωγές του διαγωνισμού ever, δεν κατάφεραν ωστόσο να μας πείσουν για τις … δυνατότητες φιλοξενίας τους και αυτό σκιαγραφείται ξεκάθαρα στα reviews των περισσότερων χωρών.
Keywords
Τυχαία Θέματα