Στην Γερμανία τσακώνονται για την... πτώχευση της Ελλάδας!

16:55 19/9/2011 - Πηγή: TVNea
Εκρηκτικό είναι το κλίμα ανάμεσα στον κυβερνητικό συνασπισμό των Χριστιανοδημοκρατών και των Φιλελεύθερων στην Γερμανία.
Μετά την βαριά ήττα των τελευταίων στις τοπικές εθνικές εκλογές, ο συνασπισμός βρίσκεται κυριολεκτικά στα χαρακώματα. Αφορμή υπήρξαν οι δηλώσεις του προέδρου του κόμματος των Φιλελευθέρων κ. Ρέσλερ. Ο Ρέσλερ είχε δηλώσει ανοιχτά πως η Ελλάδα χρειάζεται σχέδιο για την «εύρυθμη χρεοκοπία».
Οι δηλώσεις του είχαν
προκαλέσει σάλο σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο σε Ελλάδα και Γερμανία, ενώ είχαν δυναμιτίσει την ανασφάλεια στα διεθνή χρηματιστήρια. Οι Φιλελεύθεροι παρά τα θετικά προγνωστικά πριν ένα περίπου μήνα, βγαίνουν μετά τις εκλογές της Κυριακής εκτός νομαρχιακής Βουλής και εισπράττουν μόνο 1,9% των ψήφων.Σαν να μην έφτανε το χαστούκι αυτό, η Μέρκελ έχει ξεκινήσει φουλ επίθεση στο πρόσωπο του Ρέσλερ. Ο στενός συνεργάτης και υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε άδειασε τον αντικαγκελάριο. «Ο καθένας μπορεί να λέει ότι μπαρούφα του κατεβαίνει από το κεφάλι, αλλά μόνο οι δικές μου αποφάσεις μετρούν στην τελική».
Δυσκολίες αντιμετώπισε ο Ρέσλερ και στις χθεσινοβραδινές πολιτικές εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης. Γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής ρώτησε ευθέως αν ο Ρέσλερ «τα έχει χαμένα», για να εισπράξει όχι μόνο ένα δυνατό χειροκρότημα από το παρευρισκόμενο κοινό, αλλά κυρίως την επίθεση των φιλοσυντηρητικών εφημερίδων. Μάλιστα σημερινό σχόλιο είναι μεταξύ άλλων: «Ο κύριος Ρέσλερ δεν ξέρει τίποτα, αλλά αυτό το προβάλλει καλά».
Γίνεται αντιληπτό πως η κρίση χρέους στην Ελλάδα έχει σοβαρές πολιτικές επιπτώσεις και στο εσωτερικό της Γερμανίας…
Keywords
Τυχαία Θέματα