Σεμινάριο συγγραφής σεναρίου, από τη σεναριογράφο της σειράς του ΑΝΤ-1 "Daddy Cool", Τίνα Καμπίτση!

10:45 18/1/2016 - Πηγή: TVNea
Την Πέμπτη ξεκινάει το νέο ταχύρρυθμο σεμινάριο σεναριογραφίας, με τη σεναριογράφο Τίνα Καμπίτση ("Daddy cool", "Σαράντα κύματα", "Ονειροπαγίδα", "Coupling" κ.α.), ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως, κάθε Πέμπτη στις 16:00.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι' αυτό βιαστείτε!

Μια καλή κινηματογραφική ταινία ή τηλεοπτική σειρά, χρειάζεται τρία πράγματα: σενάριο, σενάριο, σενάριο. Σκοπός του μαθήματος είναι να δώσει στο σπουδαστή τα σωστά εφόδια και κίνητρα για να δημιουργήσει το δικό του ολοκληρωμένο
σενάριο.

Καθηγήτρια: Τίνα Καμπίτση
Max. 15 άτομα

Σεμινάριο σεναριογραφίας: Από το writing στο rewriting και από τη θεωρία στην πράξη

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα γνωρίσουμε το τηλεοπτικό και το κινηματογραφικό σενάριο από την σύλληψη της ιδέας έως το τελικό κείμενο. Θα ψάξουμε, τη φύση του θέματος, τη συναισθηματική και φυσική δράση, τη δραματική ανάγκη του χαρακτήρα και τα εμπόδια.
Θα αναλύσουμε το διάλογο, τη σκηνή, τη σύγκρουση, τη δομή, την πλοκή και την υπό-πλοκή, το κείμενο και το υπό-κείμενο.
Θα ερευνήσουμε τον τρόπο και τις τεχνικές γραφής και επανεγγραφής (rewriting), τις μορφές αφήγησης και τη δραματική δομή.
Εβδομαδιαίως θα ανατίθενται δημιουργικές ασκήσεις σεναριακής γραφής, οι οποίες θα σας οδηγήσουν σύντομα στην κατάκτηση της σεναριακής τεχνικής, αφού κατά τη δεύτερη ώρα του σεμιναρίου θα διορθώνονται, με τη συμμετοχή των σπουδαστών, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας. (creative workshop)

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου είναι οι παρακάτω:

Σενάριο (κινηματογραφικό και τηλεοπτικό)
Σεναριακή ιδέα και τα στοιχεία της
Ο Ήρωας, η Ιστορία και η Δράση
Διάρθρωση Δραματικής Δομής: Από τον Αριστοτέλη στους Field και McKee
H Sequence
H σκηνή
Η πλοκή, οι υποπλοκές και οι επιπλοκές.
Ο διάλογος
Η σύγκρουση
Η γραφή σεναρίου και τo rewriting.
Τα στάδια γραψίματος του σεναρίου: Από το πρώτο προσχέδιο
(first draft) έως το τελικό σενάριο (final draft)

Τα μαθήματα ξεκινούν την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 και θα έχουν διάρκεια 5 μήνες.

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Πέμπτη 16:00-18:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 Θησείο.
Εξ αποστάσεως, θα μπορεί κάποιος να το παρακολουθήσει μαγνητοσκοπημένο μέσω internet, κατόπιν επικοινωνίας με τη γραμματεία στο 2130024291 (καθημερινά 14:00-22:00).
~~~~~~~~~~~
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 2130024291 ή στο 6940655331.

Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: http://www.tabula.gr/Pages/seminars.htmlhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα