Ραντεβού στο Βερολίνο!

16:31 15/11/2013 - Πηγή: TVNea
Kατ΄ ιδίαν συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την ερχόμενη Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, στο Βερολίνο.

Το ραντεβού εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του κ. Σαμαρά για «πολιτική διαπραγμάτευση» με τους πολιτικούς προϊσταμένους των επικεφαλής της τρόικας που αξιολογούν την πορεία
εφαρμογής του προγράμματος από την ελληνική κυβέρνηση. Η συνάντηση θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη με δεδομένη την πίεση που ασκεί το Eurogroup στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Γερμανική Καγκελαρία, ο πρωθυπουργός έχει προσκληθεί σε γεύμα εργασίας από την καγκελάριο. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, θα συζητηθούν κυρίως η ευρωπαϊκή πολιτική, διμερή θέματα, καθώς και η κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Σαμαράς θα βρίσκεται στο Βερολίνο από την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, για την ετήσια «Συνάντηση Ηγετών» που διοργανώνει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung και στην οποία θα είναι βασικός ομιλητής το Σάββατο 23 Νοεμβρίου.

Στο ετήσιο φόρουμ θα παραστούν επίσης, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, αλλά και ο επικεφαλής της Μπούντεσμανκ Γενς Βάιντμαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα