Πρόταση ταινίας: Αληθινό Θράσος

18:06 22/8/2011 - Πηγή: TVNea
ΣυντελεστέςΠαίζουν οι: Jeff Bridges, Matt Damon, Jose Brolin, Barry Peper, Hailee Steinfeld, Mike WatsonΣενάριο: Ethan Coen, Joel CoenΣκηνοθεσία: Ethan Coen, Joel Coen
ΥπόθεσηΗ ταινία αυτή βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και οι ταλαντούχοι
αδελφοί Κοέν αποτυπώνουντην ιστορία, η οποία τοποθετείται χρονικά περίπου στο 1870. Στη δύση, έναςδειλός δολοφόνος, ο Τομ Τσέινι, σκοτώνει έναν άντρα. Η κόρη του δολοφονημένου συγκλονίζεταιαπό τον άδικο χαμό του αγαπημένου της πατέρα. Έτσι, κρυφά από τη μητέρα της,
αποφασίζεινα μην αφήσει το δολοφόνο ατιμώρητο, αλλά να εκδικηθεί η ίδια τη δολοφονία του πατέρα της παραδίδοντάς τον στις αρχές, για να αποδοθεί δικαιοσύνη.Πηγαίνει, λοιπόν, στο Αρκάνσας.Έπειτα από έξυπνες διαπραγματεύσεις βρίσκειάλογο και αρκετά χρήματα, με τα οποία πληρώνει έναν ομοσπονδιακό αστυνομικό, τον Ρούστερν Κόγκμπερν, ειδικό σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά ''γερό'' πότη και μονόφθαλμο. Παρά την αρχικήάρνηση, ο ίδιος, δέχεται τελικά τα χρήματα και σε συνεργασία με έναν Τεξανό αστυνομικό, το Λα Μπιφ,ο οποίος επίσης αναζητά τον Τσέινι για άλλο λόγο, ξεκινούν ένα μακρύ και δύσκολοταξίδι. Θα τα καταφέρουν άραγε; Η συνέχεια επί της οθόνης!
Κριτική Κάθε δουλειά των αδερφών Κοέν αποτελεί εγγύηση τεράστιας επιτυχίας! Από αυτόν τον κανόνα δεν ξεφεύγει και ησυγκεκριμένη ταινία: αν και τηρεί τα γνωρίσματα των γουέστερν, είναι πρωτότυπη και ευφάνταστη,γιατί η δράση κινείται από μια δυναμική, τολμηρή και πεισματάρα έφηβη που δεν υποχωρεί μπροστά σε κανένα εμπόδιο, αν είναι να επιτύχει το στόχο της. Σίγουρα δε θα αφήσει κανέναν να βαρεθεί, αφού η δράση σε συνδυασμό με την περιπέτεια, αλλά και το χιούμορ, καθηλώνει τους πάντες. Το σενάριο είναι καλό και η σκηνοθεσία είναι άψογη, ενώ ο Jeff Bridges ''δίνει ρέστα''!
Βαθμολογία Για όλα τα παραπάνω, βαθμολογώ την ταινία με 9/10.
ΠερισσότεραΗ χώρα παραγωγής της ταινίας είναι η Αμερική. Η ταινία είναι μια παραγωγή του 2010.Κατάλληλη, επιθυμητή η γονική συναίνεση (άνω των 13 ετών). Μπορείτε να τη βρείτε σεοποιοδήποτε videoclub. Καλή σας θέαση!
άρθρο του Π. Αναστασόπουλου στη μεσσηνιακή εφημερίδα ''ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ''
Keywords
Τυχαία Θέματα