Προσωρινή αναβολή στο ψηφιακό σκάνδαλο

18:30 1/11/2013 - Πηγή: TVNea
Ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 18 …του υπουργείου υγείας για την τηλεόρασξ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τη διάταξη που επιτρέπει, να συνεχίσουν να εκπέμπουν χωρίς άδειες όσοι σταθμοί είχαν τηλεοπτικό πρόγραμμα στις 31 Αυγούστου του 2013 και είχαν υπογράψει σύμβαση με νομίμως αδειοδοτημένο πάροχο δικτύου για την ψηφιακή εκπομπή του προγράμματός τους». Επίσης το καθεστώς αυτό επιτρέπει την μή
είσπραξη τελών χρήσης φάσματος από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, από τη στιγμή που θα πρόκειται για μεταβατικό διάστημα.
«Η ρύθμιση είναι προσωρινή, για να μην μείνουν χωρίς τηλεοπτικό περιεχόμενο οι περιοχές της επαρχίας και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αδειοδότηση. Η διαδικασία της αδειοδότησης θα γίνει κανονικά, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και θα υπάρξουν έσοδα για το κράτος» δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου, ενώ σημείωσε ότι προϋπόθεση για τη νόμιμη λειτουργία τους είναι η συμμετοχή τους στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.«Είναι αυτονόητο ότι όσοι δεν υποβάλουν αίτηση δεν θα λειτουργήσουν. Είναι αυστηρά προσδιορισμένη η ισχύς του νόμου για τον χρόνο λειτουργίας τους, μέχρι τη διενέργεια του διαγωνισμού», τόνισε , χωρίς όμως να συμπληρώσει πως χαρακτηριστικό όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, είναι οι …παρατάσεις.
Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία ώστε να λυθεί το πρόβλημα συγκρότησης του νέου ΕΣΡ, τα μέλη του οποίου πρέπει να έχουν τη στήριξη των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, προκειμένου να προχωρήσει η έκδοση της προκήρυξης του διαγωνισμού με τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση των αδειών.
Ο Σ. Κεδίκογλου, με απόφσση του οποίου έκλεισε η ΕΡΤ, ανέφερε πως ότι η “Δημόσια Τηλεόραση” έχει εξαιρεθεί από τη διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού για την ψηφιακή συχνότητα πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ, καθώς έχει εξασφαλισμένο φάσμα και είναι εκτός της διαδικασίας των ιδιωτικών καναλιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα