Πώς τα social media άλλαξαν τη σχέση μας με τους διασήμους

17:31 16/5/2016 - Πηγή: TVNea
Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την εποχή που οι διάσημοι είχαν μια απόσταση από το κοινό τους. Για την ακρίβεια, την τελευταία πενταετία, οι περισσότεροι "επώνυμοι" αποφάσισαν σταδιακά να ελέγξουν μόνοι τους τη σχέση τους με τον κόσμο. Μόνο που στην πορεία άρχισαν να διαπιστώνουν ότι παρέδιδαν την εξουσία του κοινωνικού τους προφίλ σε ένα αδηφάγο κοινό που μπορούσε πλέον να ανοίγει διάλογο μαζί τους. Κάποια celebrities, μεθυσμένα από μια απατηλή ματαιοδοξία που περιστρεφόταν γύρω από τον αριθμό των ακολούθων τους και τα likes που κέρδιζαν,
άρχισαν όλο και περισσότερο να μετατρέπουν σε reality την καθημερινότητά τους. Παρουσιάστριες άνεργες εδώ και χρόνια, προσπαθούσαν με αγωνία να μας υπενθυμίσουν την ύπαρξή τους, ενώ άλλες, που αρνιόντουσαν πεισματικά να υποκύψουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν προφίλ για να προωθούν με καταιγιστικό ρυθμό τα προϊόντα των χορηγών τους. Εικόνες πλασματικής- συχνά- ευτυχίας, πρόσωπα και κορμιά δέκα φορές πιο ρετουσαρισμένα από ότι στα περιοδικά, "φιλίες" που διαρκούν όσο λίγα κλικ. Κάποιοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να προσλάβουν ανθρώπους για να χειρίζονται τα προφίλ τους και να απαντούν αντί για τους ίδιους.

Όπως πλέον έχει γραφτεί και σε αρκετά έγκυρα ξενόγλωσσα έντυπα, αυτή η "εξοικείωση" του "σταρ" με τους φαν του, άρχισε να θαμπώνει τη λαμπερή εικόνα του. Βλέποντας τον καθημερινά εκτός δουλειάς, οι διαστάσεις της επωνυμίας άρχισαν να συρρικνώνονται. Παλιά ο κόσμος ζητούσε με συστολή ένα αυτόγραφο. Στη συνέχεια έφτασε να απαιτεί να φωτογραφηθεί με το είδωλό του, φτάνοντας στο σημείο να κάνει αδιάκριτα σχόλια που δεν θα έκαναν ούτε σε φιλικά τους πρόσωπα. Ο σταρ λέγεται σταρ, γιατί, όπως τα αστέρια, είναι λαμπερός και σε βλέπει από ψηλά. Όταν όμως μικραίνει τόσο που χωράει στο κινητό σου και τον κουβαλάς παντού στην τσέπη σου, τότε δυστυχώς (;) δεν μπορείς να τον θεωρήσεις καλύτερό σου. Και αυτό προφανώς μπορεί να είναι καλό για σένα, όχι όμως και για εκείνον και το σύστημα που υπηρετεί.

Νίκος Γεωργιάδης / entertvhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα