Ποια είναι η αλήθεια; Το μνημόνιο ή το lead in οδήγησαν στον καταποντισμό τις ειδήσεις του MEGA;

09:15 13/1/2014 - Πηγή: TVNea
Το MEGA έχασε την πρωτιά στις ειδήσεις επειδή είναι «μνημονιακό» κανάλι ή επειδή έχει ξεμείνει – περίπου έναν μήνα, από lead in; Δυστυχώς η απάντηση είναι το δεύτερο, όσο και να μην βολεύει αρκετούς που θεωρούν ότι απώλεσε την πρωτιά το δελτίο επειδή «στηρίζει» τις επιλογές της τρόικας και τα «μνημόνια». Για τους ίδιους λόγους – οι ίδιοι αυτοί «αγωνιστές» – θα πρέπει να εξηγήσουν και γιατί οι πολίτες – τηλεθεατές, προτιμούν ακόμα και από τα «αντιμνημονιακά»
(εννοείται ότι δεν υπάρχει τέτοιο είδος) δελτία, περισσότερο το «Κάτι ψήνεται» του ALPHA που σκίζει σε τηλεθεάσεις!
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Το δελτίο ειδήσεων του MEGA ήταν πρώτο από το 2004, επειδή – μεταξύ άλλων, του προσέφεραν ισχυρό lean in οι σειρές της Έλενας Ακρίτα (βλ. Βέρα στο δεξί κ.α) και στη συνέχεια οι τουρκικές σειρές. Ως εκ τούτου, ο συλλογισμός είναι συνολικά προβληματικός και αφελής! Με άλλα λόγια το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 πέρασε πρώτο, όχι επειδή ξαφνικά έγινε «αντιμνημονιακό», αλλά επειδή απλούστατα μετά από πολλά χρόνια τού «κάθισε» το lead in, δηλαδή η επιτυχημένη σειρά «Μπρούσκο» που του προσδίδει τεράστια ώθηση και υψηλές τηλεθεάσεις!
Άλλωστε, αν συνέβαινε το άλλο, δηλαδή το πρόβλημα του μεγάλου καναλιού ήταν η πολιτική γραμμή του, δεν θα περίμενε ο κόσμος να του γυρίσει την πλάτη στις αρχές Δεκεμβρίου (που ολοκληρώθηκαν τα επεισόδια της «Φατμαγκιούλ») θα το είχε κάνει νωρίτερα!
Ανεξάρτητα όμως από το αν συμφωνεί κανείς ή όχι, με την «γραμμή» του δελτίου ειδήσεων του MEGA, δευτερευόντως, το μοντέλο ειδήσεων, χρειάζεται ανανέωση και κυρίως το σκέλος που αφορά στους σχολιαστές και στον χρόνο που τους αφιερώνει. Γεγονός που φαίνεται στην ανάλυση των τηλεθεάσεων και ειδικά στα κοινά και φυσικά στις ηλικίες που το προτιμούν.

enimerosi24
Keywords
Τυχαία Θέματα