"Όλα για την υγεία μου" - τι θα δούμε αύριο;

16:33 2/11/2012 - Πηγή: TVNea

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί τοΣάββατο 3 Νοεμβρίου στις 17:00, διερευνά όλη την αλήθεια για τηδιατροφική αξία του αλατιού και της ζάχαρης, τις επιπτώσεις στον οργανισμό αλλάκαι τις ενδεδειγμένες ποσότητες κατανάλωσής τους.
Αλάτι και ζάχαρη: δυο διατροφικά στοιχεία πουνοστιμεύουν το φαγητό μας αλλά όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητεςεγκυμονούν κινδύνους για την υγεία μας. Σύμφωνα με στοιχεία, καταναλώνουμε κατάμέσο όρο περίπου 40 - 60 κιλά ζάχαρης και 5-6 κιλά αλατιού ετησίως.
Οι ειδικοί εξηγούν γιατί ο ανθρώπινοςοργανισμός χρειάζεται
το αλάτι και τη ζάχαρη σε ισορροπημένη όμωςποσότητα. Στην εκπομπή αναφέρονταιχρήσιμες συμβουλές για το πως μπορούμε να μειώσουμε την πρόσληψη ζάχαρης καιαλατιού στη διατροφή μας αλλά και ποιές τροφές μπορούν να αντικαταστήσουν τηζάχαρη στα γλυκά μας.
Παράλληλα, επιχειρείται ένα συγκριτικό τεστγια την ποσότητα αλατιού που περιέχεται στα πιο δημοφιλή φαγητά πουκαταναλώνουμε εκτός σπιτιού ή μέσω ντελίβερι.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι Έλληνεςπροσλαμβάνουμε αλάτι κυρίως μέσω της κατανάλωσης ψωμιού, ενώ μας αποκαλύπτουνκαι όλες τις κρυφές πηγές ζάχαρης και αλατιού στη διατροφή μας, υποδεικνύοντας τις αλμυρές τροφές πουπεριέχουν ζάχαρη αλλά και τις γλυκές τροφές που περιέχουν αλάτι.
Στο στούντιο, η γνωστή ιδιοκτήτρια εστιατορίου Τασία Δενδρινού μας μιλά για την αγάπη που έχει στα αλμυρά και ταγλυκά αλλά και τις δυσκολίες πουαντιμετωπίζει στο να μειώσει την πρόσληψή τους. http://tvnea.blogspot.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα