Οι συντελεστές του Captain America αποκαλύπτονται

18:02 3/9/2011 - Πηγή: TVNea
Μια από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της σεζόν,με εισπράξεις που ξεπερνούν ήδη τα 320 εκ.δολλάρια.
Εβδομήντα χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, ο ήρωας που έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία του σύμπαντος υπερηρώων της Marvel, μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με την υπογραφή του σκηνοθέτη  Joe Johnston.Δείτε τι λένε οι συντελεστές της 1ης ταινίας The First Avenger:

''Η απόφαση να γυριστεί η ταινία ήταν απλή. Για να ειπωθεί η ιστορία των Avengers
– όπου οι ήρωες της Marvel συνδέονται στην ίδια ομάδα – έπρεπε να ειπωθεί η ιστορία του Captain America. Γιατί είναι η αρχή του σύμπαντος της Marvel, όχι μόνο σαν ιστορία των κόμικ, αλλά και των ανθρώπων, που αποκτούν δυνάμεις. Η αρχή έγινε με τον Στιβ Ρότζερς.

Αυτό είναι, που ενθουσίασε και τον σκηνοθέτη/ παραγωγό Τζο Τζόνστον: «Σου δίνεται μόνο μια
ευκαιρία να πεις μια ιστορία προέλευσης. Το 1940 ήταν μια τόσο «ενεργητική» εποχή, γεμάτη από την αισιόδοξη άποψη, πως το σωστό θα θριαμβεύσει. Κινηματογραφικά είναι ένα τεράστιο κουτί γεμάτο αυτοκίνητα, μόδα και αρχιτεκτονική – και εμείς προσθέσαμε τα gadgets και το οπλοστάσιο της Marvel – μου φάνηκε μια πολύ καλή ευκαιρία, να πω αυτήν την ιστορία και μετά να συνεχίσω».

Μια από τις προκλήσεις – εκτός από τη στολή του Captain, που σημειωτέον στην ταινία εμφανίζονται και οι δύο στολές του. Η αρχική, με την ασπίδα που είδαμε για λίγα τεύχη και αργότερα, όταν άρχισε ουσιαστικά τις αποστολές βλέπουμε την πιο σύγχρονη εκδοχή της – ήταν να συμβαδίσει η ιστορία του, με εκείνη υπόλοιπων ηρώων, αλλά και των σεναρίων της Marvel. Έπρεπε να ληφθούν υπόψη και τα υπόλοιπα project. Γι’ αυτό και ο Χάουαρντ Σταρκ – πατέρας του Τόνι a.k.a. Iron Man – παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην ταινία.
Όμως αυτό, που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ο χαρακτήρας του Στιβ Ρότζερς και όχι ο Captain. Ο Τζόνστον σχολιάζει σχετικά: «Γνωρίζουμε πρώτα τον Στιβ Ρότζερς ως χαρακτήρα και νομίζω ότι αυτό είναι, που τον έκανε τέτοιο φαινόμενο για 70 χρόνια. Δεν έχει ουσιαστικά υπερ-δυνάμεις – το σώμα του απλά υπέστη μια τελειοποίηση. Πρέπει να παραδεχτώ, πως αυτό με δελέασε για να κάνω την ταινία. Πρόκειται για έναν τύπο, που σε διάστημα δευτερολέπτων μετατρέπεται από καχεκτικός στον τέλειο άνθρωπο. Και εκ των πραγμάτων έχει ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα και είναι πολύ ενδιαφέρον για μένα να παρουσιάσω και να εξερευνήσω αυτά τα ζητήματα».

Μόνο, που ο σημαντικότερος παράγοντας είναι πάντα ο ηθοποιός. Και ο Κρις Έβανς βρέθηκε εξ αρχής σε μια τεράστια λίστα με πιθανά ονόματα και καθώς αυτά έσβηναν σιγά σιγά, φάνηκε πως εκείνος θα ήταν η σωστή επιλογή. Ακόμα κι αν ο ίδιος παραδέχτηκε, πως φοβόταν αρκετά στην αρχή: «Ήμουν ιδιαίτερα νευρικός – ο Captain America είναι μια τεράστια περιουσία για τη Marvel και έχει πολλούς φανατικούς φίλους. Αφού το ξεπέρασα βέβαια , το θεώρησα τιμή μου. Είμαι απίστευτα ευγνώμων για το ρόλο».
Και συνεχίζει: «Η ιστορία του Στιβ Ρότζερς είναι μια πραγματικά καλή ιστ
Keywords
Τυχαία Θέματα