Ναταλία Δραγούμη: Δεκαπέντε χρόνια γάμου, κανείς μας δεν έχει κοιμηθεί στον καναπέ

14:45 23/6/2016 - Πηγή: TVNea
Για το γυμνασμένο της κορμί έχουν γραφτεί πολλά. Η Ναταλία Δραγούμη χρόνια τώρα απασχολεί τόσο για την πετυχημένη της πορεία ως ηθοποιός όσο και για τον’’ έντονο’’ χαρακτήρα της. Διαθέτει ευθύτητα ,ελευθερία σκέψης και πνεύματος, αντικειμενικότητα και καθαρότητα ψυχής, πράγματα δυσεύρετα στην εποχή μας .Η εντυπωσιακή ηθοποιός είναι δοτική, «αντράκι» με καρδιά μικρού παιδιού και πάνω από όλα μάνα που λατρεύει τα παιδιά τη Κλειώ και Φίλιππο, ενώ στο πρόσωπο του άντρα της, Εντι Ρόμπερτς βρήκε τον τέλειο άντρα.
Η Ναταλία αποκαλύπτει στο «Weekend» πως έχει καταφέρει να συνδυάσει
μια επιτυχημένη καριέρα με μια ευτυχισμένη οικογένεια και μας μιλά για την περιοδεία της ανά την Ελλάδα με την κωμωδία « Το μήλο».
-Πώς είναι να δαγκώνεις το μήλο για δεύτερη φορά;
Δαγκώνω ένα «διαφορετικό μήλο», ανακαλύπτω άλλα πράγματα γιατί έχουν προστεθεί δυο ρόλοι, που τους παίζουν ο Κώστας Βουτσάς και ο Γιώργος Κωνσταντίνου, οπότε για μένα είναι κάτι το τελείως διαφορετικό και καινούριο. Είναι ένα δοκιμασμένο έργο, με ένα εκπληκτικό κείμενο των Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου που είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία και ελπίζω να συμβεί και τώρα. Είμαστε μία πολύ δεμένη και ευοίωνη ομάδα και επί σκηνής και εκτός σκηνής γιατί στην περιοδεία ειδικά είναι πολύ σημαντικό. Υπεύθυνος για αυτό βέβαια είναι ο Γιώργος, που ως σκηνοθέτης ξέρει πώς να βγάλει από τον καθένα μας τον καλύτερό του εαυτό. Ξεκινάμε την περιοδεία μας από την Πτολεμαϊδα στις 27 Ιουνίου, ενώ στις 28 σειρά έχει η Καρδίτσα και στις 29 και 30 Ιουνίου θα συναντήσουμε το κοινό της συμπρωτεύουσας στο Θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκης.
-Πώς νιώθεις που θα συνεργαστείς με τον Κώστα Βουτσά και τον Γιώργο Κωνσταντίνου;
Χαίρομαι γιατί συνεργάζομαι με δύο μεγάλους μύθους, που ξέρουν την κωμωδία και μαθαίνω από αυτούς. Σου θυμίζουν πράγματα όπως η συνέπεια στην άφιξη, στην πρόβα, δεν παραπονιούνται για τίποτα, όπως παραπονιόμαστε εμείς οι νεώτεροι και έχουν μάθει όλα τα λόγια τους ήδη.
-Η Σοφία, η ηρωίδα της παράστασης πόσο απέχει σαν χαρακτήρας από τη Ναταλία;
Το έργο είναι κωμωδία, οπότε έχουμε αρκετές διαφορές ως πρόσωπα. Είναι μεν δυναμική όπως εγώ, πιο απόλυτη και των άκρων. Η Σοφία, είναι προσηλωμένη στην καριέρα της. Δουλεύει ως αρχισυντάκτρια σε ένα κανάλι φιλοδοξεί να γίνει διευθύντρια και δεν θέλει να κάνει οικογένεια. Εγώ πάντα έλεγα ότι ήθελα οικογένεια παρ΄ όλο που φυσικά με ενδιέφερε και η καριέρα μου.
-Πως είναι να είσαι ζευγάρι επί σκηνής με τον Αντώνη Λουδάρο;
Ο Αντώνης είναι σαν αδερφός μου, έχουμε δουλέψει σε πολλές παραστάσεις στο Θέατρο. Στο Εθνικό ήμασταν συμμαθητές και σε όλα τα κομμάτια μας έβαζαν να παίξουμε μαζί, ως θεατρικό ζευγάρι.
-Το θεατρικό μιλά για τον πόλεμο των φύλων αλλά και τις πεθερές. Εσύ τι σχέση έχεις με την πεθερά σου;
Η επιτυχία του έργου είναι ότι υπάρχει ένας μεγεθυντικός φακός στη σχέση ενός ζευγαριού, έχει ατάκες που όλοι έχουμε πει, θίγει μέσα από την κωμική της πλευρά την σχέση με την μητέρα σου, την σχέση των πεθερών, την σχέση του ζευγαριού και ο καθένας βρίσκει πράγματα από τον εαυτό του στο έργο. Μπορεί στο θεατρικό να μην έχω καλή σχέση με την πεθερά μου, αλλά αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Έχω πολύ καλή σχέση με τα πεθερικά μου γιατί είναι άνθρωποι διακριτικοί, ευγενέστατοι και είναι εκεί όποτε τους χρειαζόμαστε. Θεωρώ ότι είμαστε πολύ τυχεροί.
-Τι κάνει ένα γάμο να κρατήσει πολλά χρόνια; Έχετε περάσει κρίση;
Δεκαπέντε χρόνια που είμαστε μαζί νομίζω ότι δεν υπάρχει συνταγή, απλά ο Έντι ξέρει πώς να με χειρίζεται, όπως κι εγώ αυτόν. Είναι ένα ευτυχές timing. Δεν έχουμε περάσει κρίση, μπορεί να υπάρχουν κάποιες προστριβές αλλά τις λύνουμε μέσα από τον διάλογο. Φαντάσου ότι για 15 χρόνια δεν μας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό να χωρίσουμε . Για να φανταστείς δεν έχει κοιμηθεί κανείς μας, μόνος του στον καναπέ. Ίσως μια συνταγή είναι ότι στο γάμο σου πρέπει να περνάς καλά στην καθημερινότητα σου, να κάνεις βλακείες όπως θα έκανες με τον κολλητό σου και να έχεις μια υγιή και γελαστή καθημερινότητα.
-Έχεις πει ότι ο Έντι είναι καλύτερος γονιός από εσένα. Τι εννοείς;
Είναι πιο αυστηρός από εμένα, έχει καλύτερη κρίση και λειτουργεί πολύ με την αίσθηση του μέτρου. Εγώ δεν είμαι αυστηρή μαμά, απλά παθαίνω κρίσεις και προσπαθώ να τις καταπολεμήσω. Θέλω να είναι όλα στην θέση τους, τα post it μου, το ψαλίδι . Βέβαια καταλαβαίνω ότι όλα αυτά είναι υπερβολικά. Ο Έντι δεν αφήνει τα παιδιά να κάνουν πράγματα, όπως το να κοιμηθούν στο σπίτι μια φίλης τους ή να πάνε σε ένα πάρτι, ενώ εγώ τα αφήνω πολύ πιο ελεύθερα. Η Κλειώ είναι 13 και ο Φίλιππος είναι 11 χρονών κι όπως καταλαβαίνεις έχουν αρχίσει να βγαίνουν πιο πολύ έξω με τους φίλους τους.
-Πώς ξεκίνησε η σχέση σου με την μαγειρική και προέκυψε το βιβλίο με την κόρη σου;
Όταν γίνεσαι μαμά αναγκαστικά αρχίζει και η σχέση σου με την μαγειρική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε μέρα μαγειρεύω. Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία μαγειρικής και να δοκιμάζω καινούργια εστιατόρια. Το βιβλίο προέκυψε αβίαστα και χαλαρά και είμαι πολύ υπερήφανη γιατί είχε μεγάλη επιτυχία.
-Μητέρα, σύζυγος, ηθοποιός, επιχειρηματίας, διατηρείς δική σου επιχείρηση, δεινή μαγείρισσα και σέξυ θηλυκό. Ποιος είναι ο πιο σημαντικός ρόλος;
Ευχαριστώ για το κομπλιμέντο. Ο ρόλος της μάνας είναι ο πιο σημαντικός. Θεωρώ ότι έχω επιχειρηματικό μυαλό, αφού είμαι δημιουργός της εταιρίας «Μέλι-Γάλα», που είναι καντίνες στα σχολεία με επιλεγμένα γεύματα, υγιεινά σνακ και σωστή σχολική διατροφή. Οι καντίνες λειτουργούν στην Ελληνογερμανική Σχολή, Εκπαιδευτήρια Καίσαρη και Πρότυπο Κολλέγιο Αθηνών. Πιστεύω ότι πρέπει να τρώμε υγιεινά από την παιδική ηλικία γιατί στην πορεία εντάσσεται στον τρόπο ζωής μας.
-Αποτελείς το πρόσωπο ελληνικής εταιρίας καλλυντικών. Σε φοβίζει ο χρόνος;
Με φοβίζει η στιγμή που περνάει τόσο γρήγορα. Όχι εμφανισιακά αλλά να έχω την δύναμη να μεγαλώσω όμορφα από μόνη μου. Αν έχεις διαλέξει το σωστό καλλυντικό, ο ύπνος, η γυμναστική σου αυξάνει τις ενδορφίνες και το δέρμα σου λάμπει όλα αυτά είναι παράγοντες για να περάσει ο χρόνος από πάνω σου όσο πιο ομαλά γίνεται.
-Η εικόνα σου παραπέμπει σε εκείνη ενός ατίθασου παιδιού. Έχεις ζήσει επικίνδυνα και έχεις κάνει πολλές τρέλες στην εφηβεία σου. Έχεις ηρεμήσει από τότε; Πώς θα αντιδράσεις αν έχουν έντονη εφηβεία τα παιδιά σου;
Έχω ηρεμήσει και νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε τρέλες στην νιότη μας. Προσπαθώ το ίδιο να το περάσω και στα παιδιά μου , γιατί με την σωστή παιδεία ξέρεις πότε να φρενάρεις τον εαυτό σου. Αλίμονο αν η νιότη δεν έχει την τρέλα της, απλά πρέπει να υπάρχει κάποια αυτοσυγκράτηση, γιατί οι γονείς δεν μπορούν να τρέχουν συνεχώς πίσω από τα παιδιά τους.
-Έχεις σκεφτεί την πιθανότητα με την κρίση που επικρατεί στην Ελλάδα να πάρεις τα παιδιά και να φύγεις από την χώρα;
Μου έχει περάσει το ενδεχόμενο ότι να πιάσουμε πάτο θα πρέπει να φύγουμε από την Ελλάδα. Το επάγγελμα του άνδρα μου, που είναι μηχανικός αρχιτέκτονας, βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε μέρη όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που δεν αποτελεί προορισμό που θα ήθελα να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δόξα τον Θεό και οι δουλειές μας πηγαίνουν πολύ καλά.

Στη Μαριέττα Φρύδα-ΑΓΟΡΑ
ΦΩΤO Θωμάς Χρυσοχοϊδης http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα