Η...''Ευρώπη'' διχάζει Μπόμπολα και ''Θέμα''-Απέστειλαν επιστολή Θέμος Αναστασιάδης και Τάσος Καραμήτσος

12:30 20/1/2016 - Πηγή: TVNea
Δεν έχει τελειώσει η...μάχη για τις μετοχές της «Καθημερινής» στο πρακτορείο διανομής «Ευρώπη». Η διοίκησή του, μετά από εντολή του Φώτη Μπόμπολα, καλεί σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 26 του μηνός, θέλοντας προφανώς να ελέγξει τις εξελίξεις στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, στόχος του ισχυρού άνδρα του «Έθνους» δεν είναι άλλος από το μπλοκάρισμα της μεταβίβασης του 26% των μετοχών της «Καθημερινής» στις Εκδόσεις ''Νέο Χρήμα'', που ανήκουν στους εκδότες της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Όπως αποκαλύψαμε την προηγούμενη εβδομάδα, οι Θέμος Αναστασιάδης
και Τάσος Καραμήτσος έχουν αποστείλει επιστολή στην «Ευρώπη», με την οποία εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για εξαγορά του ποσοστού που κατέχει η οικογένεια Αλαφούζου. Η κίνηση αυτή, εκτός του ότι ενόχλησε τον Φώτη Μπόμπολα, σε δεύτερο χρόνο κρίθηκε σκόπιμο να αποτραπεί, αφού σε καμία περίπτωση ο εκδότης του «Έθνους» δεν θα ήθελε στα «πόδια» του τους πρώην συνεταίρους του. Απεναντίας, η πλευρά του Θέμη Αλαφούζου έδειξε να βλέπει με θετικό μάτι το ενδιαφέρον Καραμήτσου - Αναστασιάδη.

Την ίδια ώρα, στάση ουδετερότητας, παρά τις κουβέντες που έχει κάνει με τον κ. Μπόμπολα, αποφάσισε να κρατήσει ο εκδότης των Αττικών Εκδόσεων, Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τους εκδότες του «Θέματος». Ως γνωστόν, ο τελευταίος φαίνεται να έχει συμφωνήσει με το αφεντικό του «Πήγασου» να εξαγοράσει ποσοστό στην «Ευρώπη», αποχωρώντας οριστικά και από τη μετοχική σύνθεση του «Άργους». Ως επιβεβαίωση των παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί ότι η έκτακτη συνέλευση έχει στα θέματα ημερήσιας διάταξης την τροποποίηση του καταστατικού για τη μεταφορά της εταιρείας, αλλά και για το Αρθρο 8, που αναφέρεται στη διαδικασία και τις προϋποθέσεις μεταβίβασης των μετοχών και στα δικαιώματα των μετόχων του πρακτορείου. Επι πλέον, στη συνέλευση προτείνεται να συζητηθεί η εκλογή και νέου Δ.Σ. Ο Φώτης Μπόμπολας δεν επιθυμεί την είσοδο του Θέμου Αναστασιάδη και του Τάσου Καραμήτσου στο πρακτορείο, αλλά δεν αποφάσισε να αγοράσει ούτε το μερίδιο της «Καθημερινής» διαθέτοντας το 1 εκατομμύριο ευρώ που πούλησαν οι μέτοχοί του. Αναμένεται να διεξαχθεί σκληρή μάχη, με στόχο να μην ισχύσει η μεταβίβαση των μετοχών του Θέμη Αλαφούζου.

Πηγή:parapolitika.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα