Ξεκινάει το σεμινάριο κωμικής ατάκας & κωμωδίας, από το σεναριογράφο, Μάνο Ψιστάκη!

11:01 20/1/2016 - Πηγή: TVNea
Την Παρασκευή ξεκινάει το νέο ταχύρυθμο σεμινάριο "Κωμικής ατάκας & Κωμωδίας", με τον ευφάνταστο κωμωδιογράφο, Μάνο Ψιστάκη ("Κόκκινο δωμάτιο", "Νταντά", "Το αμάρτημα της μητρός μου" κλπ), ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως, κάθε Παρασκευή στις 16:00.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι' αυτό βιαστείτε!

Επειδή την έξυπνη ατάκα ή την έχεις ή... τη μαθαίνεις!

Καθηγητής: Μάνος Ψιστάκης
Max. 12 άτομα

Σεμινάριο κωμικής ατάκας & κωμωδίας

Πόσες φορές έχουμε
ζηλέψει ατάκες από τις κλασικές ελληνικές ταινίες ή σίριαλ; Πόσες φορές έχουμε ψιθυρίσει αυτές τις ατάκες προκειμένου να κάνουμε την παρέα μας να γελάσει;
Ποιο είναι όμως το μυστικό, που μας κάνει να γελάμε κάθε φορά που τις ακούμε;
Αυτά, κι άλλα πολλά, θα ανακαλύψουμε σε αυτό το σεμινάριο. Θα μάθουμε τεχνικές για να κατασκευάζουμε ατάκες, τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μεταδώσουμε ισχυρά συναισθήματα. Θα γνωρίσουμε τη δύναμη που έχει η ατάκα σε οποιοδήποτε σενάριο. Θα θυμηθούμε ατάκες που έχουν γράψει ιστορία και θα κατανοήσουμε το λόγο που έμειναν διαχρονικές.
Ξεκινώντας με τη διαδικασία της σεναριογραφίας -καθώς χωρίς ένα σωστό σενάριο, μία καλή ατάκα δε στέκεται πουθενά-, θα μάθουμε πως να προετοιμάζουμε βήμα-βήμα το κοινό να δεχτεί την έξυπνη ατάκα, να την περιμένει και τελικά να την αποδέχεται, εκφράζοντας τα συναισθήματα του, γέλιο, κλάμα, θυμό.
Μια καλή ατάκα όμως δε στέκεται αν δεν κάνεις το θεατή να πεθαίνει να δει το τέλος του έργου σου. Το τέλος, άλλωστε, είναι αυτό που πάντα μένει στο θεατή. Θα εξηγήσουμε αναλυτικά την τεχνική του φινάλε και θα μάθουμε πως ένα ωραίο και δυνατό τέλος μπορεί να απογειώσει το σενάριο μας ή αντιθέτως να το προσγειώσει απότομα και να γκρεμίσει όσα είχαμε χτίσει στις προηγούμενες σελίδες μας.
Τέλος, θα ασχοληθούμε με τις παγίδες που μπορεί να κρύβει ένα σενάριο και πως να ξεπερνάμε τα εμπόδια που προκύπτουν στη συγγραφή μας. Πως αλήθεια μπορούμε να τα κάνουμε να λειτουργήσουν υπερ μας;

Τα μαθήματα ξεκινούν την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 και θα έχουν διάρκεια 5 μήνες.

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Παρασκευή 16:00-18:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 Θησείο.
Εξ αποστάσεως, θα μπορεί κάποιος να το παρακολουθήσει μαγνητοσκοπημένο μέσω internet, κατόπιν επικοινωνίας με τη γραμματεία στο 2130024291 (καθημερινά 14:00-22:00).

~~~~~~~~~~~

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 2130024291 ή στο 6940655331

You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=-P65lE43vWg&feature=player_embedded

Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: http://www.tabula.gr/Pages/seminars.htmlhttp://www.tvnea.com
Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα