Έρευνα-ΣΟΚ! - 1 στις 3 γυναίκες θύμα ξυλοδαρμού στην Ελλάδα!

18:30 9/11/2013 - Πηγή: TVNea
Τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών αυξήθηκαν κατά 47% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ανέφερε η γενική γραμματέας ισότητας, Βάσω Κόλλια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας που έγινε το καλοκαίρι.
«Η βία προς τις γυναίκες έχει πολλά πρόσωπα, όπως ο οικονομικός εκβιασμός, η σεξουαλική ταπείνωση, ο τραυματισμός, ο σωματικός βιασμός. Σε κάθε περίπτωση, η βία κατά των γυναικών είναι παρούσα και αδιαμφισβήτητη», υπογράμμισε.
Στα κρούσματα βίας, δράστης, τις περισσότερες φορές, είναι ο σύντροφος
της γυναίκας. "Τα περιστατικά αυτά", σημείωσε η κυρία Κόλλια, «δεν καταγράφονται στις χώρες που είναι τελευταίες στην τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γίνονται στη χώρα μας και δεν αφορούν την Ελλάδα των παλιών ταινιών, αλλά την Ελλάδα του 2013. Είναι πιθανό να έχουμε ακούσει τον καβγά του ζευγαριού της διπλανής πόρτας ή οι ίδιοι να είμαστε παθόντες. Είναι φαινόμενο που η σύγχρονη ελληνική κοινωνία μπορεί και πρέπει να ελέγξει αποτελεσματικά, ώστε να εγείρει ζητήματα για τη στάση μας ως πολίτες και συνάνθρωποι».
Σκοπός του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του πρόσφατα, είναι η ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε δράσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, ενώ παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε γυναίκες με συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη σε θύματα βίας, παραπομπή σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες, πρόληψη ενδοοικογενειακής βίας και υποστήριξη.
Keywords
Τυχαία Θέματα