Δ. Βανδή: για έναν παπαράτσι ζούμε...

19:46 2/11/2013 - Πηγή: TVNea
Πέρασε κι αυτή η εβδομάδα και προσωπικά ανησύχησα, όταν αντιλήφθηκα πως δεν είχαμε καμία paparazzi φωτογραφία της Δέσποινας Βανδή να ψωνίζει ή να βολτάρει... αμέριμνη στα καταστήματα των Βορείων Προαστίων. Ευτυχώς όμως, η Δέσποινα δεν άφησε ούτε αυτή την εβδομάδα να πάει... χαμένη και ο φωτογραφικός φακός του HELLO! ήταν εκεί - εντελώς τυχαία βρε! - για να την απαθανατίσει.

Με αφορμή τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο πλατώ της εκπομπής του Πέτρου Κωστόπουλου και της Τζένης Μπαλατσινού,
σχετικά με τον υπερβολικό αριθμό φωτογραφιών της τραγουδίστριας που δημοσιεύονται στον "κίτρινο τύπο", έρχομαι να αναρωτηθώ με τη σειρά μου πόσο θετικό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο για την καριέρα ενός καλλιτέχνη. Χωρίς αμφιβολία, η περίπτωση της Δέσποινας είναι μία ξεκάθαρη περίπτωση υπερέκθεσης στον Τύπο, την οποία δεν ξέρουμε κατά πόσο δεν επιδιώκει η ίδια.

"Η Δέσποινα Βανδή είναι κάθε εβδομάδα στα περιοδικά. Πόσο τυχαίο είναι δηλαδή αυτό;" αναρωτήθηκε η νεαρή τραγουδίστρια Ελισάβετ Σπανού, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο δημοσιογράφος Άρης Καβατζίκης, τονίζοντας πως "η αλήθεια είναι ότι η Δέσποινα Βανδή το έχει παρακάνει με τα 'paparazzi'." Θα συμφωνήσω απόλυτα.

"Όταν βλέπεις μία γυναίκα σε μία paparazzi φωτογραφία να είναι ντυμένη στο chic, να έχει βάλει όλα τα... σύνεργα, μάσκαρες, make-up και τα σχετικά, πρέπει να είσαι πολύ 'μακάκας' για να μην καταλάβεις ότι είναι στημένες." ανέφερε ο Πέτρος Κωστόπουλος, ως "μετρ" του είδους που τόσα χρόνια υπηρέτησε σαν εκδότης περιοδικών. Αν μη τι άλλο, ο Πέτρος γνωρίζει καλύτερα απ' όλους πώς παίζεται το "παιχνίδι των paparazzi" και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τον πιστέψουμε. "Όταν βγαίνεις στα περιοδικά και φωτογραφίζεσαι, δεν σε βοηθάει στην καριέρα σου." υπογράμμισε επίσης ο παρουσιαστής. Η Δέσποινα, Πέτρο μου, μάλλον έχει αντίθετη άποψη.

Τίτλοι όπως "Η Δέσποινα ψωνίζει ρούχα", "Η Δέσποινα ψωνίζει σχολικά είδη για τα παιδιά της", "Η Δέσποινα ψωνίζει για το νέο της σπίτι" και πολλοί άλλοι παρεμφερείς, που πάντοτε όμως έχουν ως υποκείμενό τους τη Δέσποινα Βανδή, φιλοξενούνται κάθε εβδομάδα στα περιοδικά ποικίλης ύλης, καθώς και στα παρόμοιου περιεχομένου blogs και sites. Ωστόσο, η απορία που εύλογα δημιουργείται - τουλάχιστον σε μένα - είναι το πόσο τελικά χρήσιμες και ουσιώδεις είναι αυτού του είδους οι ειδήσεις και μάλιστα σε μία περίοδο όπου το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης έχει μετατοπιστεί ολοκληρωτικά. Καλώς ή κακώς δε βρισκόμαστε πλέον στο 2002 ή στο 2008. Η κοινωνία έχει χίλιες φορές πιο ουσιώδη ζητήματα να την προβληματίζουν, αν και είναι αμφίβολο το πόσο το έχουν αντιληφθεί αυτό προσωπικότητες όπως η Δέσποινα Βανδή (και πολλοί άλλοι βέβαια), που θεωρούν πως "αντέχουν" ακόμη να απασχολούν με τις εξόδους και τα ψώνια τους ("ψώνια" κυριολεκτικά και μεταφορικά). Και για όσους σπεύσουν να με κατηγορήσουν για στεγνή κακεντρέχεια και αντιπάθεια προς το πρόσωπο της συγκεκριμένης τραγουδίστριας, πέρα από τη διαφωνία μου σχετικά με την αξία της, αναφέρω απλώς πως έχουν τα πράγματα. Κανείς δε μπορεί να αρνηθεί αυτό που πραγματικά βλέπει πως συμβαίνει. Το ίδιο θα ίσχυε και για την Πέγκυ Ζήνα, την Έλλη Κοκκίνου ή οποιαδήποτε celebrity αυτού του είδους, όμως καμία άλλη δε φαίνεται να το κάνει τόσο συχνά και επιδεικτικά.

"Καλλιτεχνική ουσία υπάρχει όταν κάνεις ένα ωραίο νυχτερινό πρόγραμμα ή έναν ωραίο δίσκο. Καθετί άλλο δεν έχει καμία καλλιτεχνική ουσία." έχει δηλώσει σε συνέντευξή της στην εκπομπή "Lifestyle" η Δέσποινα Βανδή πριν από 3 χρόνια. Σήμερα, βλέπουμε πως ξεχνά ή τουλάχιστον αγνοεί αυτές της τις δηλώσεις. "Και όταν υπάρχει ήθος" θα προσθέσω εγώ, αγαπητή Δέσποινα. "Ήθος, ουσία και μέτρο".
Keywords
Τυχαία Θέματα