Αντώνης Αντωνίου: «Η λέξη “Αριστερά” έχει χάσει το νόημά της»!

10:17 8/12/2015 - Πηγή: TVNea
Είτε ως Μηνάς στο «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» (Alpha) είτε ως Σπύρος στα «Αυγά Μαύρα» του Διονύση Χαριτόπουλου (Θεατρική Σκηνή) διανύει την τρίτη χρονιά επιτυχίας. Δεν είναι τυχαίο. Ο Αντώνης Αντωνίου είναι παλαιάς κοπής ηθοποιός. Σεμνός και αφοσιωμένος, ταπεινός και άξιος. Είναι και παλαιάς κοπής αριστερός. Μόνο που εδώ υπάρχουν πολλά να συζητηθούν. Για αυτά λοιπόν και για πολλά άλλα ο Αντώνης Αντωνίου μίλησε στο «Βήμα της Κυριακής».

Το φανταζόσασταν ότι η «Μουρμούρα» θα παιζόταν για τρίτη χρονιά με τόσο μεγάλη επιτυχία;
«Είναι λογικό. Πρόκειται
για μια πάρα πολύ ωραία σειρά, με πολύ ωραία κείμενα, προσεγμένη, καλά σκηνοθετημένη, πετυχημένη, που μας δίνει αισιοδοξία. Είναι άλλωστε και μια σειρά που έδωσε το έναυσμα για να γίνουν κι άλλες σειρές. Ως τότε όλοι δείλιαζαν αλλά, από ό,τι φάνηκε, έδωσε ώθηση να γίνουν καλές σειρές».

Το νιώθατε ότι επρόκειτο για κάτι επιτυχημένο όταν σας το πρότειναν;
«Λένε ότι αν ξέραμε το μυστικό της επιτυχίας θα το κάναμε κάθε χρόνο. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει την τύχη μιας σειράς παρά μόνο όταν έλθει σε επαφή με τον κόσμο. Ο κόσμος κρατάει ένα σίριαλ, το προωθεί, το αναδεικνύει και το εγκρίνει και νομίζω ότι τη "Μουρμούρα" την ενέκρινε διά βοής».

Τι άλλαξε στη ζωή και στη δουλειά σας έπειτα από αυτό;
«Ευτυχώς, έχω ξανανιώσει αυτή τη σχέση με μια επιτυχία, όπως με τους "Ψιθύρους καρδιάς". Δεν άλλαξε τίποτε στη ζωή μου, μόνο η χαρά που νιώθω για τη συμμετοχή μου σε κάτι τόσο όμορφο. Ο κόσμος μού μιλάει και μου λέει να προσέχω και να μη σκύβω το κεφάλι στη Βούλα! Πολλοί προθυμοποιούνται να με συμβουλέψουν. Είναι ωραία πράγματα αυτά, το να συμμερίζεται ο κόσμος τη χαρά μιας σειράς που τον σέβεται».

Η τηλεόραση τι θέση έχει στην καρδιά σας;
«Τρίτη. Στην πρώτη είναι το θέατρο, μετά το σινεμά και ύστερα η τηλεόραση».

Σας βοήθησε η τηλεοπτική επιτυχία;
«Πάντα βοηθάει, γιατί η τηλεόραση μπαίνει μέσα στα σπίτια και δημιουργεί αναγνωρισιμότητα, έστω κι αν αυτή είναι πρόσκαιρη».

Πιστεύετε ότι αυτός είναι ο λόγος της επιτυχίας σας και στο θέατρο;
«Οχι, το θέατρο έχει άλλου είδους νόμους. Θέλει πολύ καλό έργο και πολύ καλή παράσταση. Αν δεν το κάνεις αυτό, η τηλεόραση δεν σε σώζει, δεν είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Αν δεν έχεις τα απαραίτητα συστατικά για τη δουλειά του θεάτρου δεν θα σε συγχωρέσει ο κόσμος».

Εχετε δηλώσει φιλικός στην Αριστερά. Παραμένετε;
«Σήμερα η λέξη "Αριστερά" έχει χάσει το νόημά της. Δεν μπορεί να ισχύει το τι σήμαινε αυτή η λέξη πριν από 30 ή 40 χρόνια. Δεν είναι το ίδιο να πεις σήμερα "είμαι αριστερός" με αυτό που έλεγες παλιά. Μπορεί να είναι η ίδια λέξη, να την εκφέρουν τα ίδια άτομα, όμως έχουν αλλάξει το νόημα, η σημασία και το περιεχόμενό της. Εχει υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία η Αριστερά στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Αριστερά;
«Φοβάμαι ότι είναι μέσα σε αυτό το κομμάτι που προβληματίζομαι πάρα πολύ αν είναι ή όχι Αριστερά γιατί αυτά που συμβαίνουν δεν τον κολακεύουν».

Ποια είναι η μεγαλύτερη χαρά σας, κύριε Αντωνίου;
«Η οικογένειά μου και η καλή πορεία του θεάτρου. Ολα αυτά δικαιώνουν τον αγώνα μας. Μπορεί να νιώθουμε λίγο μόνοι μας αλλά είναι σκληρές οι συνθήκες. Εχει τίμημα η ακεραιότητα».http://www.tvnea.com
Keywords
Αναζητήσεις
αντωνης αντωνιου ψιθυροι καρδιας
Τυχαία Θέματα