Αναστολή λειτουργίας του ΑΠΘ!

07:33 7/10/2012 - Πηγή: TVNea
Συμβολική αναστολή λειτουργίας του ΑΠΘ την Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Οκτωβρίου αποφάσισε η Σύγκλητος, ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς τα ανεπίλυτα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει! Στη χθεσινή συνεδρίαση, τα μέλη της Συγκλήτου έθεσαν επί τάπητος τα συνολικά αιτήματα διδασκόντων και λοιπού προσωπικού και προέβησαν στην ανακοίνωση περί στάσεως εργασίας.

Είναι γεγονός πως ολόκληρη η πανεπιστημιακή κοινότητα βρίσκεται σε σύγχυση, με τους καθηγητές να προαναγγέλλουν επιπλέον απεργιακές
κινητοποιήσεις, εάν δεν δοθεί άμεσα λύση στα ουσιώδη αιτήματά τους. Ακόμη χειρότερη η κατάσταση με τους υπαλλήλους καθαριότητας του πανεπιστημίου, οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχή στάση απεργίας, προκαλώντας προβλήματα στη διεξαγωγή των μαθημάτων σε ορισμένες σχολές, όπως η Οδοντιατρική και η Κτηνιατρική, λόγω της ανύπαρκτης καθαριότητας των εργαστηρίων.

Η κατάληψη του κτηρίου της Πρυτανείας συνεχίζεται για 16η ημέρα, γεγονός που παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου, με τους πρωτοετείς (και όχι μόνον) φοιτητές να μην έχουν ολοκληρώσει ουσιαστικά την εγγραφή τους, αφού δεν έχουν λάβει ακόμη βεβαιώσεις/βιβλιάρια σπουδών, φοιτητική ταυτότητα, ούτε και τους απαραίτητους κωδικούς για την δήλωση των εξεταζόμενων μαθημάτων και την ηλεκτρονική παραγγελία βιβλίων και συγγραμμάτων!

Ως γνωστόν, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποτελεί το μεγαλύτερο - και ίσως το σπουδαιότερο - ελληνικό πανεπιστήμιο, φιλοξενώντας περισσότερους από 55.000 φοιτητές! Επίσης γνωστά, ωστόσο, είναι και τα οικονομικά προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα, καθώς τα χρήματα που οφείλονται από το κράτος για την εύρυθμη λειτουργία του δεν έχουν δοθεί! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις συνεχείς κινητοποιήσεις προσωπικού και φοιτητών τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Γρηγόρη Πασχαλίδη: "Το ΑΠΘ για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις εκπαιδευτικές και πανεπιστημιακές απαιτήσεις, χρειάζεται ετησίως τουλάχιστον 31 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος, το κράτος μας παρείχε μόλις 12 εκατομμύρια!"

ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ, ΔΕΥΤΕΡΑ 8/10, ΤΟ "TALK" ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟ! - Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΤΙΤΙΚΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΣ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ! ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΣΤΟ "TV NEA"!

http://tvnea.blogspot.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα