Twitter vs Facebook: Ποιος κέρδισε τη μάχη του Μουντιάλ

18:17 15/7/2014 - Πηγή: TVNea
Ποιο κοινωνικό δίκτυο είχε την περισσότερη δραστηριότητα κατά την διάρκεια ολόκληρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου;Σύμφωνα με έρευνα της BI Intelligence, η απάντηση δεν είναι τόσο ξεκάθαρη, καθώς υπάρχουν δύο πλευρές από τις οποίες μπορεί κάποιος να δει την συγκεκριμένη μάχη...

Το Facebook ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου είδε 3 δισεκατομμύρια «αλληλεπιδράσεις», συμπεριλαμβανομένων αναρτήσεων, τα σχολίων και likes.

Το Twitter
ανακοίνωσε ότι είχε μετρήσει 672 εκκατομύρια tweets που σχετίζονται με το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Αλλά είναι αυτή η σύγκριση δίκαιη; Οι αλληλεπιδράσεις στο Facebook εναντίον των Tweets; Το άθροισμα των tweets είναι απλή υπόθεση. Ένα τιτίβισμα είναι σαν ένα post στο Facebook, δηλαδή ένα πρωτότυπο κομμάτι γραφής ή μια φωτογραφία, που ανέβηκε από έναν χρήστη. Ένα σχόλιο στο Facebook μοιάζει επίσης με ένα tweet.Αλλά το «like» στο Facebook είναι διαφορετικό. To να πατήσει κανείς το κουμπί «like» είναι αρκετά εύκολο, σαν να κάνει «favorite» ένα tweet στο Twitter. Αλλά τα «favorites» δεν υπολογίζονται στο σύνολο των 672 εκατ. του Twitter.Έτσι, αναμφισβήτητα, μια πιο δίκαιη σύγκριση θα ήταν να προστεθεί ο αριθμός των σχολίων στο Facebook και τα posts, και να μην υπολογιστούν στο σύνολο τα likes, και μετά να συγκριθεί με το Twitter.Αυτή η πιο δίκαιη σύγκριση μειώνει σημαντικά το προβάδισμα του Facebook σε σχέση με το Twitter, σε μόλις 537 εκατομμύρια.
Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι το Twitter έχει μόνο περίπου το ένα πέμπτο σε αριθμό χρηστών σε σχέση με το Facebook, οπότε στα νούμερα μπορεί να έχασε αλλά στην ουσία η δυναμική του μάλλον είναι κατά πολύ μεγαλύτερη.

thetoc
Keywords
Τυχαία Θέματα