Tsalikis speaking...

12:46 9/11/2014 - Πηγή: TVNea
Εχθές ήταν η πολύ σπουδαία γιορτή των Αρχαγγέλλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και γιόρταζε όλη η Ελλάδα. Ο Γιώργος Τσαλίκης ανέβασε μία υπέροχη και διαφωτιστική ανάρτηση, όπου εξηγεί ακριβώς ποιό γεγονός γιορτάζουμε στις 8 Νοεμβρίου. Έγραψε

''ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ
Οι άγγελοι είναι άυλα και ασώματα δημιουργήματα
του Θεού, ανώτεροι των ανθρώπων στη γνώση, απαλλαγμένοι από πάθη. Το κύριο λειτούργημά τους είναι η γνωστοποίηση του θελήματος του Θεού στην ανθρώπινη ιστορία.
Όταν ο Εωσφόρος, ο λαμπρότερος άγγελος, λόγω της υπερηφάνειας του εξεγέρθηκε κατά του Θεού, θέλησε να γίνει όμοιος με το Θεό. Τον ακολούθησε ένα τάγμα Αγγέλων, το οποίο αποστάτησε από το Θεό εξαιτίας της έπαρσης. Τότε εξέπεσαν και διώχτηκαν από τον ουρανό μαζί του. Έτσι, έγιναν όλοι τους σκοτεινοί αντί φωτεινοί, δαίμονες αντί άγγελοι.
Τότε ο μέγας αρχάγγελος Μιχαήλ, βλέποντας την πτώση των Αγγέλων, κατάλαβε ότι η αιτία της πτώσης τους είναι η επαρση γι’ αυτό με την υποταγή και την ταπείνωση την οποία έδειξε στο Θεό, διεφύλαξε τόσο την δική του δόξα και λαμπρότητα, όσο και την δόξα των άλλων Αγγελικών ταγμάτων. Για την υποταγή του και την ταπείνωση αυτή, διορίστηκε από το Θεό Παντοκράτορα να είναι ο πρώτος των Αγγελικών τάξεων. Αυτή είναι η σύναξη των αγγέλων την οποία γιορτάζουμε σημερα στις 8 Νοεμβρίου.
Χρόνια πολλα σε όλους τους αγγέλους λοιπον αλλα και στους "αγγέλους"που εχει ο καθένας μας στη Ζωη του ...''

Να συμπληρώσουμε ότι το δώρο του Θεού για αυτή την υποταγή, υπακοή και ταπείνωση που έδειξαν οι άγγελοι τότε ήταν η ατρεψία προς το κακό. Δηλαδή ο Θεός έδωσε στους αγγέλους το χάρισμα να μην τρέπονται προς το κακό, να μην μπορούν να κάνουν κακό, να μην γίνονται χειρότεροι αλλά να μένουν στάσιμοι πνευματικά ή να γίνονται καλύτεροι!!!
Το δώρο αυτό το έδωσε όταν έγινε η Ενανθρώπηση του Υιού του Θεού στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού.http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα