Forthnet: Αύξηση των συνδρομητών συνδυαστικών υπηρεσιών

10:01 29/8/2013 - Πηγή: TVNea
Σημαντική αύξηση της συνδρομητικής βάσης συνδυαστικών υπηρεσιών κατά 46,5% σημείωσε η Forthnet σε σχέση με το 1ο εξάμηνο του 2012. Συγκεκριμένα στο τέλος Ιουνίου η Forthnet ξεπέρασε τις 204 χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά τα οποία εξυπηρετεί με συνδυαστικές υπηρεσίες. Η αύξηση αυτή αποδίδεται κυρίως στο λανσάρισμα των υπηρεσιών Nova
3Play στο τέλος του 1ου εξαμήνου και σε καινοτόμες εμπορικές προτάσεις, που αλλάζουν παγιωμένες καταναλωτικές συνήθειες.
Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το μερίδιό της στην αγορά νέων συνδρομητών τηλεφωνίας το 1ο εξάμηνο του 2013 ανήλθε στο 36,8%.
Όμως το ίδιο διάστημα η εταιρεία κατέγραψε μείωση εσόδων σε σχέση με το 1ο εξάμηνο του 2012, λόγω της πτώσης του μέσου εισοδήματος ανά συνδρομητή, που οφείλεται στο δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον.
Την ίδια στιγμή η εταιρεία καταγράφει δυναμική απήχηση των υπηρεσιών Nova 3Play.
Όπως τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet, κ Πάνος Παπαδόπουλος «σε ένα δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον που μειώνει το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών και κατά συνέπεια οδηγεί σε συμπίεση των εσόδων των επιχειρήσεων, στρατηγική της εταιρείας είναι η διαφοροποίησή μέσω του ανοίγματος νέων αγορών. Το επιτυχημένο λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας Nova 3Play σε συνδυασμό με το στρατηγικό πλεονέκτημα του αποκλειστικού τηλεοπτικού περιεχομένου της Nova, δημιουργεί και στην χώρα μας μια νέα αγορά η οποία δίνει νέες προοπτικές και νέα περιθώρια ανάπτυξης στην εταιρεία. Η δυναμική της νέας αυτής αγοράς αποτυπώνεται στη σημαντική αύξηση της συνδρομητικής βάσης στο 1οεξάμηνο του 2013».
Πρόσφατες Εξελίξεις
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του 1ουεξαμήνου, η Nova, λάνσαρε την υπηρεσία Nova 3Play προσφέροντας αξιόπιστη επικοινωνία και ποιοτική ψυχαγωγία σε προσιτή τιμή. Η απήχηση της νέας υπηρεσίας ανοίγει μία νέα αγορά με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.
Η πρόσφατη επέκταση της συνεργασίας με τη SuperLeague μέχρι το 2017, εξασφάλισε για τους συνδρομητές της εταιρείας, τη δημοφιλέστερη αθλητική διοργάνωση για τους Έλληνες φίλαθλους. Σε συνδυασμό με την έναρξη της συνεργασίας με την Basket League, την ανανέωση της συμφωνίας με την Volley League αλλά και τις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενισχύεται το αποκλειστικό αθλητικό περιεχόμενο της Nova.
Το 1οεξάμηνο του 2013 πραγματοποιήθηκε αντικατάσταση των 2/3 των αποκωδικοποιητών παλαιάς γενιάς με αποκωδικοποιητές νέας τεχνολογίας MPEG4. Με την ολοκλήρωση της αντικατάστασης όλων των αποκωδικοποιητών παλαιάς γενιάς, όλοι οι συνδρομητές της εταιρείας έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες της Nova, ενώ αντίστοιχα η εταιρεία είναι σε θέση να μειώσει τα κόστη εκπομπής σήματος και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τα επίπεδα της ασφάλειας της μετάδοσης τηλεοπτικού περιεχομένου.

ΠΗΓΗ: Το Βήμα
Keywords
Τυχαία Θέματα