Eurovision | η κλήρωση των 10 χωρών του Α' Ημιτελικού που προκρίθηκαν στον Τελικό!

17:30 7/5/2014 - Πηγή: TVNea
Τα φώτα έσβησαν, τα ηχεία σιώπησαν και ο Α' Ημιτελικός του 59ου μουσικού διαγωνισμού της Eurovision πέρασε πλέον στην ιστορία. Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, με τα καλύτερα γραφικά και σκηνικά εφέ όλων των εποχών, δικαίωσε επάξια την τεράστια προσπάθεια των Δανών διοργανωτών να πετύχουν το τέλειο αποτέλεσμα.

10 - ως είθισται! - ήταν οι χώρες που προκρίθηκαν στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου, μεταξύ των οποίων και δύο εκπλήξεις, όπως κάθε χρόνο συνηθίζει να μας επιφυλλάσσει ο αγαπημένος διαγωνισμός. Μαυροβούνιο,
Ουγγαρία, Ολλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Ρωσία, Ουκρανία και Σουηδία πήραν από ένα χρυσό εισιτήριο για το show του Σαββάτου, υποσχόμενες να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Την πρόκριση γνώρισαν όμως τόσο η Ισλανδία όσο και το Σαν Μαρίνο, το τελευταίο μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία! Τι κι αν τα στοιχήματα έδιναν το προβάδισμα στο Βέλγιο και την Εσθονία, το ισλανδικό συγκρότημα Pollaponk και η Valentina Monetta απο τον Άγιο Μαρίνο δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη. Αξίζει να σημειωθεί πως η Valentina Monetta εκπροσωπεί φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη μικροσκοπική χώρα της στη Eurovision. Ωριμότερη και πιο έτοιμη από τις άλλες δύο χρονιές, φέτος ήρθε η ώρα να δει τη σημαία του Σαν Μαρίνο να κυματίζει στον Μεγάλο Τελικό και τα συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού ήταν διάχυτα σε ολόκληρο το κοινό του διαγωνισμού για αυτή της την πρόκριση.

Στη συνέντευξη Τύπου των 10 νικητών του Α' Ημιτελικού που ακολούθησε στις 00:30 ώρα Ελλάδος, οι εκπρόσωποι των χωρών απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων από εθνικά ή διεθνή δίκτυα και τράβηξαν από τη γυάλα τον... τυχερό λαχνό, που έγραφε τη θέση στην οποία θα εμφανιστούν στον Μεγάλο Τελικό. Βέβαια, τα δύο τελευταία χρόνια ο λαχνός αυτός δεν καθορίζει την ακριβή θέση εμφάνισης της χώρας αλλά το εάν η χώρα αυτή θα εμφανιστεί στο α' ή β' μισό του Τελικού, ενώ η ακριβής σειρά εμφάνισης καθορίζεται από τους διοργανωτές.

Ρωσία, Ουγγαρία, Σαν Μαρίνο και Ολλανδία ήταν οι τέσσερις χώρες που κατάφεραν να κληρωθούν το Β' Μισό, που όλοι επιθυμούσαν κατά βάθος, ενώ οι υπόλοιπες έξι θα τραγουδήσουν μεταξύ των θέσεων 1-13.
Keywords
Τυχαία Θέματα