Ξανά …ερώτηση Κουίκ στη Βουλή για τα σχολεία των Πομάκων

Για κατ' επανάληψη «μη απαντήσεις» στον κοινοβουλευτικό του έλεγχο, κατηγορεί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, με πολύ αυστηρή Ερώτησή του, τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Συγκεκριμένα στηλιτεύει «τις απαράδεκτες, και εθνικά επικίνδυνες «πολιτικάντικες πιρουέτες» της Διεύθυνσης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπουργείου Παιδείας, πιρουέτες που «θολώνουν τα νερά όπως οι σουπιές το μελάνι τους» και μάλιστα για πολύ σοβαρά ζητήματα όπως τα σχολεία

των Πομάκων». Απευθυνόμενος στον Υπουργό Παιδείας, ο Τέρενς Κουίκ, επιρρίπτει ευθύνες στους συνεργάτες του κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, «εφόσον οι επιδόσεις των συνεργατών που ο ίδιος επέλεξε, βαραίνουν αποκλειστικά τον ίδιο».

Σύμφωνα με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, το Υπουργείο Παιδείας, ενώ τονίζει ότι «για την ίδρυση δημόσιων σχολείων απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», δίνοντας προτεραιότητα στον κατώτατο βαθμό οργάνωσης του Κράτους, «παραγνωρίζει το γεγονός ότι υπέρτατος θεμελιώδης νόμος της Ελληνικής Πολιτείας είναι το Σύνταγμα της Ελλάδος που σαφώς ορίζει ότι «η Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους» και πώς «όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν Παιδείας».

«Και επειδή η Ελληνική Πολιτεία προφανώς πάσχει από αμνησία, ο Τέρενς Κουίκ υπενθυμίζει ότι «η Συνθήκη της Λωζάνης επιτρέπει στην Ελληνική Κυβέρνηση να καταστήσει υποχρεωτική τη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας στα σχολεία των μη Χριστιανών Ελλήνων υπηκόων».

«Γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση κάνει υποχρεωτική την διδασκαλία της Τουρκικής γλώσσας στα παιδιά των Ελλήνων Πομάκων, όταν η Τουρκική γλώσσα είναι ξένη για τους Πομάκους, οι Πομάκοι δεν θέλουν τα παιδιά τους να διδάσκονται στη Τουρκική και ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση την διδασκαλία των παιδιών τους στη γλώσσα της χώρας τους, δηλαδή την Ελληνική», αναρωτιέται ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την άμεση ίδρυση δημοσίων, μη μειονοτικών σχολείων σε όλα τα Πομακοχώρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα