Βυθίζονται στο σκοτάδι νοικοκυριά της Ξάνθης λόγω οφειλών ρεύματος

Στο σκοτάδι βυθίζονται ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά της Π.Ε. Ξάνθης που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα αυτές να συσσωρεύονται και τους κόβεται το ρεύμα.

Με την έγκριση των κοινωνικών τιμολογίων, που προσφέρουν ευνοϊκότερους τιμολογιακούς όρους για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να καθυστερεί δραματικά δεν είναι λίγοι οι δικαιούχοι που βρίσκονται σε δραματική οικονομική κατάσταση χωρίς να μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, με αποτέλεσμα

να διακόπτεται η παροχή ηλεκτρισμού και να ζουν χωρίς ρεύμα. Δεν είναι λίγες μάλιστα οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις πολιτών που πάσχουν από κάποια ασθένεια και χρήζουν μηχανολογικής υποστήριξης λόγω καθυστέρησης ωστόσο στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων και των συντάξεων που δικαιούνται παρουσιάζονται ασυνεπής στην αποπληρωμή του ρεύματος.

Σύμφωνα με το thrakitoday πρόσφατα, οικογένεια ανέργων στη Γενισέα Ξάνθης βρέθηκε χωρίς ρεύμα λόγω οφειλής 2.500 ευρώ προς της ΔΕΗ, κάτι που συνέβη ξανά στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ ο δήμος Αβδήρων είχε υποσχεθεί να προσφέρει μια οικονομική βοήθεια για να ανακουφίσει τη συγκεκριμένη οικογένεια χωρίς μέχρι στιγμής να το πράξει. Η οικογένεια απευθύνθηκε στη Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης η οποία μετά από παρέμβασή της στη ΔΕΗ πέτυχε την επανασύνδεση της παροχής ρεύματος. «Υπάρχουν πολλές οικογένειες στην Ξάνθη που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα, αυτό κόβεται και στη συνέχεια οι ίδιοι επανασυνδέουν το ρεύμα μόνοι τους με κίνδυνο φυσικά να χάσουν ακόμη και τη ζωή τους εάν χτυπηθούν από το ρεύμα» εξηγεί ο κ. Γιώργος Κολλάρος μέλος της Λαϊκής Επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα