Βολές κατά Αναστασιάδη

Έντονες επικρίσεις για τη στήριξη του ΕΛΚ( Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) στην υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΣΥ στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου διατύπωσαν οι δύο βασικοί αντίπαλοι του, Σταύρος Μαλάς και Γιώργος Λιλλήκας.

Ο κ. Μαλάς έκανε λόγο για «φιέστα» του ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία έδειξε ότι οι διεθνείς σχέσεις και διασυνδέσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψήφιου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη

«έχουν αποδώσει τα χειρότερα για την Κύπρο». «Ο κ. Αναστασιάδης οργάνωσε μια συνάντηση των δεξιών Ευρωπαίων ηγετών της τρόικας, με επικεφαλής την κ. Μέρκελ, με στόχο, όχι να υπάρξει αλληλεγγύη προς την Κύπρο και τον λαό της, αλλά στήριξη στη δική του υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές", είπε ο κ. Μαλάς. Ο Σταύρος Μαλάς χαρακτήρισε απαράδεκτη επέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Κύπρου» τη θέση του γ.γ. του ΕΛΚ, ο οποίος, πρόσθεσε, μίλησε εκ μέρους όλων και «επετέθη στην κυπριακή Κυβέρνηση, τη στιγμή που η χώρα διαπραγματεύεται τους καλύτερους δυνατούς όρους για τη δανειακή σύμβαση προς όφελος της Κύπρου και του λαού της».

Από την πλευρά του ο κ.Λιλλήκας, δήλωσε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, αντί να πείσει την 'Ανγκελα Μέρκελ, «φαίνεται ότι πείθεται από αυτή, για τους γερμανικούς ισχυρισμούς περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην Κύπρο». Σημείωσε ότι, την ώρα που η καγκελάριος ήταν στην Κύπρο, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας προέβαινε σε ισχυρισμούς για ξέπλυμα χρήματος.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος «είναι προφανές ότι δεν εξέφρασε καμιά έμπρακτη και δεσμευτική στήριξη στην επιδίωξη της Κύπρου να τύχει της κοινοτικής αλληλεγγύης για αντιμετώπιση της δεινής κατάστασης της οικονομίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα