ΤΣΣΚΑ: Πέρασε από το Τελ Αβίβ και περιμένει «αιώνιους»

Τη νίκη με 81-76 μέσα στο Τελ Αβίβ επί της Μακάμπι πήρε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία πλέον περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, αλλά και αυτό του αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης στο Κάουνας με τη Ζαλγκίρις, για να μάθει αντίπαλο για τα πλέι οφ.

Οι Μοσχοβίτες ξεκίνησαν πιο δυναμικά στο ματς καταφέρνοντας να πάρουν

ένα προβάδισμα έξι πόντων με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου (23-17). Τα πράγματα, όμως, άλλαξαν στη δεύτερη περίοδο, όπου οι Ισραηλινοί έκαναν επιμέρους σκορ 28-19 και κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι 45-42.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η ομάδα του λαού έμεινε μπροστά στο σκορ μέχρι το 66-61, περίπου εννιά λεπτά πριν ηχήσει για τελευταία φορά η κόρνα της Γραμματείας. Τότε, το συγκρότημα του Ετόρε Μεσίνα έκανε ένα σερί 7-0 για το 66-68 με πρωταγωνιστή τον Σάσα Κάουν και ουσιαστικά άλλαξε τη ροή του αγώνα υπέρ του, διατηρώντας τα ηνία από το 68-68 και μετά, μέχρι τη λήξη.

Στατιστικά, η διαφορά έγινε στις ασίστ (20 έναντι 15) και τα ριμπάουντ (28 έναντι 23). Κορυφαίος για την ΤΣΣΚΑ ήταν ο Άαρον Τζάκσον με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Σόνι Ουίμς με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, Κάιλ Χάινς, είχε 9 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Ο Κάουν είχε 12 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

Για τη Μακάμπι, η οποία είχε ήδη εξασφαλίσει την τρίτη θέση και θα παίξει με την Αρμάνι Μιλάνο στα προημιτελικά, ξεχώρισαν ο Ταϊρίζ Ράις με 15 πόντους και 7 ασίστ και ο Ντέιβιντ Μπλου με 14 πόντους με 3/3 τρίποντα. Εξαιρετικός ήταν και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, λίγα 24ωρα μετά από το γνωστό επεισόδιο που είχε στο Ισραήλ, με 11 πόντους (5/8 δίποντα, 1/1 βολή) και 5 ριμπάουντ.

Πηγή: onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα